Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Benoit De Freine

Waarom steeds meer Belgen twee jobs hebben. “Na een scheiding, bijvoorbeeld, kan je het geld goed gebruiken”

Een op de twintig Belgen combineert twee jobs: dat is een kwart meer dan tien jaar geleden. Maar wie kiest er voor zo’n dubbele job en waarom? “Nee, het is niet voor een flat aan zee. Vaak is het pure noodzaak. Een scheiding, bijvoorbeeld, kan er financieel hard inhakken.”

25 reacties

  • Fanny Konings

    2 maanden geleden
    verschillende jobs hebben betekend ook kennis vergaren.
  • AD Janssens

    2 maanden geleden
    En wat is er mis mee als je dit doet voor "de luxe". Mijn partner en ik hebben beiden een flexijob, één dag per week. En ja, dat is puur voor de luxe en reizen. Ik hoef me daar niet voor te verantwoorden, want ik werk er voor. Wil jij eenvoudig leven? ok, ik respecteer dat. Ik wil Luxe en werk er ook voor, respecteer dat dan ook. Met al die afgunst toch altijd.
  • DIRK VAN DESSEL

    2 maanden geleden
    Terug naar de 40 uren 5 dagen week !
  • Hans Torenven

    2 maanden geleden
    Onbegrijpelijk sommige commentaren hier te lezen. Mensen met flexijob werken niet om de luxe, sommige misschien wel, maar grotendeels is dit om de rekeningen te kunnen betalen. Al die mensen die hier zeuren dat dat is om de luxe, stop dan ook met commentaar te geven als er de zoveelste belasting, EU-regel, boetes, GAS boetes, rekeningen gas/elec aankomt. Ik zou liever ook in mijne zetel zitten na mijn werk. Of in het weekend in mijne hof werken ... En flexijob is hard werken (horeca).
  • rik casteleyn

    2 maanden geleden
    De ene lening na de andere afsluiten en dan in de problemen komen door de dure levensstijl .
  1. HET RAPPORT. Hoe is het met onze belastingen gesteld en met jouw pensioen? Zo presteerden de federale ministers de afgelopen 3,5 jaar

    HET RAPPORT. Hoe is het met onze belastin­gen gesteld en met jouw pensioen? Zo presteer­den de federale ministers de afgelopen 3,5 jaar

    Hoe presteerde de regering-De Croo de afgelopen 3,5 jaar? Om een volledig overzicht te krijgen wikken en wegen onze politieke journalisten Fleur Mees en Isolde Van den Eynde het beleid van de federale regering en geven ze elk belangrijk departement een uitgebreid rapport. Wie haalde er een buis, wie haalde het met de hakken over de sloot en hoe deed premier De Croo het? Hoe is het met onze belastingen gesteld en met jouw pensioen? Van de (weinige) uitblinkers over de ‘zesjes' tot de vier gebuisden: bekijk de rapporten hieronder in detail.
  2. Beruchte tafelschuimer legt achterpoortje in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”
    PREMIUM

    Beruchte tafelschui­mer legt achter­poort­je in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”

    Bizarre kronkel in de wetgeving. Wie op café enkel alcoholische drankjes nuttigt en daar niet voor betaalt, kan ook nadien niét door een rechter tot betalen veroordeeld worden. Die wel erg vreemde wet komt nu aan de oppervlakte nadat berucht tafelschuimer Bart V. blijft toeslaan, nu in Kortrijk. Cafébazen vinden het absurd, net zoals federaal parlementair en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld, Team Burgemeester). “Ik bereid zo snel mogelijk een wetsvoorstel voor om dit recht te zetten.”
    Kortrijk