One Million Club: Skindr digitaliseert huidzorg

Thomas Smolders medewerker Trends

Skindr wil een einde maken aan de lange wachttijden bij de dermatoloog. De app volgt huidproblemen digitaal op, of verwijst door naar een arts, indien nodig.

Wie een afspraak bij een dermatoloog wil maken, moet hoogstwaarschijnlijk maanden wachten. Die lange wachttijden ontstaan door een verhoogde vraag naar huidzorg, terwijl veel huidproblemen ook digitaal behandeld zouden kunnen worden. Toen dermatoloog Annelies Avermaete er tegen een vriend over begon, bracht hij haar in contact met Jochen Boeykens, die als patiënt die frustraties herkende. “We vonden elkaar in de problematiek, en besloten samen een digitale oplossing te ontwikkelen”, zegt Annelies Avermaete.

Het duo was eerst van plan software te ontwikkelen die het werk van dermatologen zou vereenvoudigen, maar transformeerde nadien naar een model gericht op de consument. “Skindr is een dermatologie-app die heel wat mensen met huidproblemen digitaal kan opvolgen, en hen kan doorverwijzen voor een fysieke afspraak, indien nodig. Ons netwerk van dermatologen kan die patiënten binnen de 48 uur helpen of doorverwijzen. “Andere dermatologen zien ons niet als concurrentie, omdat we hen kunnen ondersteunen bij huidproblemen die geen fysieke afspraak vergen”, klinkt het.

Betere patiëntenervaring

In januari haalde Skindr 1,7 miljoen euro op, onder andere bij ondernemer Luc Geuten, een aantal dermatologen en een apotheker. Annelies Avermaete: “We willen de investering gebruiken om de patiëntenervaring te verbeteren, meer dermatologen aan te trekken en de efficiëntie nog te verhogen. Zo willen we het vertrouwen in de digitale gezondheidszorg verbeteren. Sinds onze start deden we 20.000 onlineconsultaties, nu is het tijd om geografisch uit te breiden naar onder andere Wallonië en Frankrijk.”

One Million Club

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content