Richard en Debbie Nuttall poseren met hun cheque.© PA/Anthony Devlin/Allwyn

Koppel denkt 3 euro te winnen met EuroMillions, maar wint in werkelijkheid meer dan 71 miljoen

Een Brits koppel dacht dat ze 2,60 pond (3 euro) hadden gewonnen met EuroMillions. Achteraf kregen ze een bericht van de loterij, om te laten weten dat het koppel hun account moest checken. Toen bleek dat ze maar liefst 61 miljoen pond (of 71 miljoen euro) hadden gewonnen.

rovn
Bron: Sky News, BBC

Richard Nuttall was eerder dit jaar op vakantie op de Canarische Eilanden, toen hij bericht kreeg dat hij 2,60 pond had gewonnen bij de laatste trekking van EuroMillions. “Daar kunnen we een speklap van kopen”, antwoordde zijn vrouw grappend. Een dag later kreeg Richard opnieuw een e-mail met een bericht van de loterij dat hij opnieuw zijn account moest checken. Toen bleek dat ze meer dan 61 miljoen pond hadden gewonnen.

Toen ze een e-mail kregen van de loterij dat ze hun account opnieuw moesten checken, dachten ze dat het oplichterij was

Het koppel dacht eerst dat het oplichterij was, maar toen hun dochter bevestigde dat de e-mail wel degelijk echt was, werden ze gek. Richard kocht al een nieuwe BMW X5, ter waarde van 128.000 pond. Die kocht hij om zijn golfsticks in te vervoeren. Ook stopte hij, net als zijn vrouw, met zijn job.

Liefdadigheidsinstelling steunen

Toch gaan ze al dat geld niet enkel gebruiken voor eigenbelang. Zo zijn ze ook van plan om een liefdadigheidsinstelling te steunen, namelijk BK’s Heroes. Die instelling werd opgericht ter nagedachtenis van hun neef Ben King, die op 27-jarige leeftijd stierf aan de zeldzame aandoening tubulo-interstitiële nefritis en uveïtis. Dat is een nierziekte die vooral optreedt bij jongvolwassenen.

“Deze liefdadigheidsinstelling betekent zoveel voor onze familie en we zijn er allemaal bij betrokken. Ze is oorspronkelijk opgezet om geld in te zamelen voor de afdeling waar Ben zo briljant werd verzorgd, maar we hebben nog veel meer ingezameld”, zegt Richard aan Britse media.

De jackpot van deze trekking bedroeg 123 miljoen pond. Het andere winnende lot werd in Spanje verkocht.

© PA/Anthony Devlin/Allwyn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer