Archiefbeeld© BART DEWAELE

Volgende week opnieuw drie dagen staking bij Brussels Airlines: “Personeel voelt zich volledig gedenigreerd, verwaarloosd en geïrriteerd”

Het cabinepersoneel van Brussels Airlines aangesloten bij de vakbonden CNE en ACV Puls zal volgende week drie dagen staken. Dat meldt een vakbondsvertegenwoordiger. Het personeel zal het werk neerleggen op woensdag 28 februari, donderdag 29 februari en vrijdag 1 maart.

jvh
Bron: BELGA

De vakbonden waarschuwden vorige week al dat een deel van het cabinepersoneel ermee dreigde actie te ondernemen, met het risico op “ernstige verstoringen” op het netwerk van de luchtvaartmaatschappij. Deze staking valt samen met een schoolvakantie in het Franstalige onderwijs.

Volgens vakbondsvertegenwoordiger Didier Lebbe voelt het cabinepersoneel zich namelijk “volledig gedenigreerd, verwaarloosd en geïrriteerd” omdat er geen schot komt in de gesprekken over hun arbeidssituatie, met name over hun salarisvoorwaarden, en de verbetering van de organisatie van hun arbeidstijd.

Brussels Airlines meldt dat het op de hoogte is van de situatie van het cabinepersoneel, en beschikbaar is om “over constructieve oplossingen te onderhandelen”. De sociale spanningen bij Brussels Airlines bestaan al maanden, zowel bij het cabinepersoneel, de piloten, als het grondpersoneel. Half januari staakten de piloten al eens 24 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer