© AP

Dan toch geen externe investeerder: Duitse Voetballiga ziet af van miljardenplan na hevige kritiek van fans

De Duitse voetballiga (DFL) heeft besloten om af te zien van het miljardenplan om een externe investeerder als potentiële strategische partner van de Duitse Voetballiga in huis te halen. Dat maakte DFL-voorzitter Hans-Joachim Watzke woensdag bekend.

Jens Jacobs
Bron: BELGA

Het uitvoerend comité van de DFL heeft woensdag tijdens een buitengewone vergadering unaniem besloten dat de deal niet doorgaat. “Gezien de huidige ontwikkelingen lijkt een succesvolle voortzetting van het plan niet langer mogelijk. Ook al is er een grote meerderheid voor de noodzaak van een strategische partner”, zei Watzke in een persbericht.

De DFL, de belangenvereniging van de 36 Duitse eerste- en tweedeklassers, stemde in december met een nipte tweederdemeerderheid voor de komst van een externe strategische partner. Het ging vooral om een financiële deal, waarbij de investeerder 1,2 miljard euro (1,3 miljard dollar) zou aanbrengen, voor een periode van maximaal twintig jaar. In ruil daarvoor zou de investeerder een deel van de opbrengst van de mediarechten krijgen. De DFL had gesprekken lopen met het Amerikaanse investeringsbedrijf Blackstone en CVC Capital Partners, maar die bedrijven haakten al eerder af.

Fans in de Duitse stadions protesteerden de voorbije weken massaal tegen de komst van een externe geldschieter. Onder meer het competitieduel tussen Borussia Dortmund en Freiburg moest worden stilgelegd nadat fans massaal tennisballen op het veld hadden gegooid. De topper tussen Bayer Leverkusen en Bayern München begon dan weer met enkele minuten vertraging door acties van fans.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer