Werkexpert Stijn Baert (UGent, rechts) tipt naast centen ook een alternatieve manier om meer verloning te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Werkexpert Stijn Baert (UGent, rechts) tipt naast centen ook een alternatieve manier om meer verloning te krijgen. © Getty Images/Image Source

"7 op de 10 werknemers die opslag vroegen, kregen dat ook." Expert vertelt met welke argumenten je wel en geen succes zal hebben

Praten over geld blijft taboe op het werk, blijkt uit een studie van Tempo-Team en prof. arbeidsmotivatie Anja Van den Broeck: “Maar liefst 74 procent van de werknemers onderhandelde nog nooit over zijn of haar loon.” Hoe pak je het slim aan als je meer geld wil vragen? En wat kan je doen als je baas nee zegt? Werkexpert Stijn Baert geeft concrete tips. “Lanceer je vraag op het juiste moment.”

  1. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  2. Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?
    PREMIUM
    Politiek
    149

    Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogens­ka­das­ter: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

    Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun niet alleen afhankelijk te maken van jouw inkomen, maar ook van jouw bezittingen - van huizen tot beleggingen en aandelen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.