Commander, de bijtgrage hond van Amerikaans president Joe Biden.© The Washington Post via Getty Im

Hond van president Joe Biden heeft agenten van Secret Service “al minstens 24 keer gebeten”

De agenten van de Secret Service, die als taak hebben om Joe Biden te beschermen, hebben een geduchte tegenstander. Commander, de hond van de Amerikaanse president, heeft hen al “minstens” 24 keer gebeten, zo blijkt uit een nieuw verslag.

mtm
Bron: BBC News

Commander, een Duitse herder, moest in oktober vorig jaar het Witte Huis verlaten, een week nadat hij een “ernstige beet” had toegebracht aan een van de presidentiële lijfwachten. Maar dat was lang niet het enige incident waar de hond van president Biden al bij betrokken was geweest, zo blijkt uit een nieuw vrijgegeven verslag. Enkele maanden eerder zou Commander ook al verantwoordelijk zijn geweest voor een “diepe beet” in de onderarm van een agent, die meerdere hechtingen nodig had. Het bloed op de vloer leidde er zelfs toe dat de oostvleugel van het Witte Huis een tijdlang afgesloten moest worden.

Tussen oktober 2022 en juli 2023 zouden er minstens 24 bijtincidenten hebben plaatsgevonden, zo blijkt, waarbij verschillende leden van de geheime dienst werden gebeten in de pols, de onderarm, de elleboog, de taille, de borst, de dij en de schouder.

Vermoedelijk houden er nog meer incidenten verband met de Duitse herder, aangezien dit verslag alleen betrekking heeft op de leden van de geheime dienst en niet op andere mensen die werken in het Witte Huis of op het personeel van Camp David in Maryland. “De recente beten hebben ons genoodzaakt onze tactieken aan te passen als de hond aanwezig is”, meldt een van de agenten. “We proberen de president iets meer ruimte te geven op zulke momenten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer