Puppy Renée werd meegenomen bij een inbraak
© Bas De Wilde

Puppy die werd meegenomen bij inbraak in Zwevegem teruggevonden in doos: "Renée stelt het goed"

De puppy die maandag gestolen werd bij een inbraak in Zwevegem, is terecht. Dieven hadden de puppy meegenomen, wellicht omdat hij te veel lawaai maakte. Daarnaast stalen ze ook nog de auto en de motor van de eigenaars. Maar nu is de puppy van vier maanden oud teruggevonden. Hij zat in een kartonnen doos net over de grens met Frankrijk. 

"Woorden kunnen niet beschrijven hoe gelukkig we zijn", zeggen Saens Loyson (28) en Leonie Victor (25), de baasjes van puppy Renée. Woensdag kregen ze een telefoontje van mensen die het hondje hadden gevonden in een kartonnen doos in Wattrelos, vlakbij Moeskroen. 

"Renée is misschien wat vermoeid, maar stelt het voor de rest goed." De Franse buldog van 4 maanden oud werd maandagochtend meegenomen door een dievenbende. "Waarschijnlijk omdat Renée begon te blaffen", denkt Saens Loyson.

Via post op Facebook bij eigenaars terechtgekomen

"We zagen op de bewakingsbeelden dat de daders, 3 of 4 man die aankwamen met een wagen met Franse nummerplaat, op een bepaald moment met een pakketje in hun auto stapten. Dat bleek achteraf Renée te zijn."

Maar nu is de puppy dus terecht, dankzij alerte voorbijgangers die de doos met het hondje opmerkten. Ze hadden de post van de eigenaars over de verdwijning van Renée gezien op Facebook en zijn zo bij het koppel in Zwevegem terechtgekomen. Van de auto en de motorfiets is er voorlopig geen spoor.

Meest gelezen