Ontheemde Palestijnen die Jabalia hebben ontvlucht, komen aan in Gaza-stad.
Volledig scherm
Ontheemde Palestijnen die Jabalia hebben ontvlucht, komen aan in Gaza-stad. © Photo News

LIVE GAZA. “Gezondheidssysteem in Gaza kan binnen enkele uren instorten”, volgens autoriteiten. Israël rukt verder op in noorden van Gazastrook

Israëlische tanks zijn maandag verder opgerukt in Jabalia, in het noorden van de Gazastrook. Israël gaf afgelopen weekend aan dat het wil voorkomen dat Hamas kan hergroeperen in Jabalia, waar het grootste vluchtelingenkamp in de Gazastrook zich bevindt. Inwoners melden dat projectielen van tanks neerkomen in het centrum van dat kamp en dat woningen zijn verwoest door luchtaanvallen. Ondertussen staat het gezondheidssysteem in Gaza op instorten. Autoriteiten melden dat de ziekenhuizen in Gaza elk moment zonder brandstof kunnen vallen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

924 reacties

  • Daniel Bamps

    22 uur geleden
    Robert Swillen , Hamas heeft deze ellende opgestart.
  • Robert Swillen

    1 dag geleden
    Zolang Israël daar verblijft zal er oorlog zijn . De Palestijnen hebben alles verloren. De haat tegen Israël zit diep , vooral als je geen huis of familie meer hebt. Israël houd met niemand rekening alle regels lappen zij aan hun laars en het westen laat dit toe , als ook alle organisaties. Hoe is dit mogelijk.
  • Luc Van de Velde

    1 dag geleden
    Wie denken De Croo en Gennez wel wie ze zijn?
  • johan deseck

    1 dag geleden
    Wanneer gaat de bevolking in Gaza eens in opstand komen tegen Hamas. Misschien is het probleem wel dat velen van de bevolkiing in Gaza Hamas helpen en ondersteunen. Hier in het westen is het als of Hamas geen terroristische organisatie is. Willen wij dan dat die terroristische organisatie blijft bestaan. Hamas zou zich ook kunnen overgeven als ze om een hart hebben voor hun Palestijnse bevolking en de gijzelaars vrijlaten. Blijkbaar willen ze dit niet.
  • jozef vanslembrouck

    2 dagen geleden
    Wat als Hamas moest stoppen met aanvallen, onderhandelen en communiceren over gegijzelden? Denk dat Israël het moeilijk zou kunnen uitleggen.
  1. TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleerde trip - 66 doden bij hevige bombardementen op Gazastrook

    TERUGLEZEN GAZA. Netanyahu wil toch delegatie naar VS sturen na geannuleer­de trip - 66 doden bij hevige bombarde­men­ten op Gazastrook

    Bij hevige Israëlische bombardementen in de belegerde Gazastrook zijn dinsdagnacht en woensdag volgens Hamas zeker 66 doden gevallen. Het Israëlisch leger zette tegelijk zijn grondoperaties rond verscheidene ziekenhuizen voort. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu wil nu toch een delegatie naar de Verenigde Staten sturen, nadat hij maandag besloot om een beraad over Gaza in Washington op het laatste moment af te blazen. De premier reageerde daarmee op de VS, die in de VN-Veiligheidsraad een oproep tot een wapenbestand niet wilden voorkomen. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 27 maart terug.
  2. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah: drie commandanten gedood bij Israëlische aanval in Libanon

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Hezbollah: drie commandan­ten gedood bij Israëli­sche aanval in Libanon

    De prijs van ruwe olie stijgt nu Israël gewaarschuwd heeft voor een tegenreactie op de Iraanse aanval. Een vat olie van de Noordzeesoort Brent - toonaangevend in Europa - stijgt richting 91 dollar per vat. Een vat Amerikaanse WTI-olie stijgt naar 86 dollar. Intussen zijn in het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad tot nu toe tien lichamen geborgen uit een massagraf dat eerder op maandag werd ontdekt. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 16 april terug.