Acid aangeslagen na veroordeling: “20.000 euro schadevergoeding had ik liever naar ouders Sanda Dia zien gaan”

De 24-jarige Nathan Vandergunst, alias Acid, is donderdagvoormiddag in de rechtbank van Brugge veroordeeld voor belaging. Hij kreeg een celstraf van drie maanden met uitstel opgelegd voor het ‘exposen’ van enkele Reuzegommers in de nasleep van de zaak-Sanda Dia, net als een boete van 800 euro en een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro. Hij was duidelijk onder de indruk na zijn veroordeling. “Het strafblad van de Reuzegommers is nog blanco.”

emke

“Het gaat hier om (een voorlopige schadevergoeding van, nvdr.) 20.000 euro. Geld dat ik liever op de rekening van de familie van Sanda Dia had gezien. Maar money always wins in België”, zegt Vandergunst. “Deze veroordeling komt op mijn strafblad. Er staat nu een gevangenisstraf op, gelukkig met uitstel, maar het strafblad van de Reuzegommers is nog blanco. Vreselijk. Ik ga dit voor de rest van mijn leven meedragen, maar ik ben trots op wat ik heb gedaan.”

LEES OOK. Youtuber Acid veroordeeld voor ‘exposen’ Reuzegommers: “Money always wins”

Acid is nog niet zeker of hij in beroep gaat tegen de veroordeling. “Dat moet ik nog bespreken met mijn raadsman.”

Vandergunst moest zich verantwoorden voor belaging, schending van de privacy, elektronische overlast en laster. Vlak na de veroordeling van achttien leden van de studentenclub Reuzegom besloot Vandergunst om een video te maken en de namen en gezichten bekend te maken. Volgens de Youtuber moesten ze exposed worden.

Hij benoemde ook twee oud-leden die niet aanwezig waren bij de doop in 2018. Zij moesten zich niet voor de rechter verantwoorden. Na de video van Vandergunst kreeg het restaurant van de ouders van een van de twee ex-Reuzegommers valse reservaties en talloze negatieve recensies.

LEES OOK. Acid maakt video over veroordeelde Nicolas Caeyers: “Ik ga zwaarder gestraft worden dan een pedofiel”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER