© rr

Grote olievlek op Schelde veroorzaakt geurhinder in Antwerpse binnenstad

Op de Schelde ligt donderdagochtend een brede olievlek op het water ter hoogte van het stadscentrum van Antwerpen. Dat bevestigt de Brandweer Zone Antwerpen. De oorsprong van de vervuiling is nog niet bekend, maar ze veroorzaakt geurhinder tot in de historische binnenstad.

mtm
Bron: BELGA

De vlek werd eerder al door de meer zuidelijk gelegen brandweerzone Rivierenland opgemerkt, en is intussen dus tot in Antwerpen afgedreven. Of het gaat om een verlies of lozing van een schip, dan wel van een bedrijf, is nog niet duidelijk.

© BELGAIMAGE

“We brengen de vlek, die vrij breed is en momenteel ter hoogte van de Voetgangerstunnel ligt, in eerste instantie in kaart”, zegt brandweerwoordvoerster Ninke Neyrinck. “We gaan vervolgens samenzitten met onder meer de milieudienst van de stad en met de Vlaamse Waterweg om de verdere aanpak te bespreken.”

De brandweer benadrukt dat ze intussen op de hoogte is van het probleem, en dat inwoners dus niet meer naar het noodnummer 112 moeten bellen voor de geurhinder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer