© AFP

Vrouw die beweert buitenechtelijk kind te hebben van Kelvin Kiptum wilde begrafenis in allerijl tegenhouden, verzoek afgewezen

Een 22-jarige vrouw die beweerde een kind te hebben van Kelvin Kiptum, de verongelukte wereldrecordhouder op de marathon, vroeg aan de rechter om zijn begrafenis tegen te houden zodat er eerst een DNA-test kon plaatsvinden, maar de rechter wees dat verzoek af. Vandaag werd de kist uit het mortuarium vervoerd naar de woonplaats van Kiptum, waarmee de voorbereidingen voor de begrafenisplechtigheid zijn gestart.

Michael Van Damme

Ednar Owuor, een 22-jarige Keniaanse vrouw, vroeg aan de rechtbank om de begrafenis van Kelvin Kiptum uit te stellen zodat er een DNA-test kon plaatsvinden. De vrouw beweert een kind te hebben met Kiptum, die twee wettige kinderen heeft uit zijn huwelijk.

De vrouw verscheen vandaag met de baby van 1 jaar en zeven maanden in de rechtbank.

Het verzoek werd afgewezen. De rechter oordeelde dat het verzoek te laat kwam en dat het onredelijk zou zijn om de begrafenis in dit stadium nog tegen te houden. De kist van Kiptum werd uitgerekend vandaag van het mortuarium naar zijn woonplaats gevoerd, waarna de begrafenisplechtigheid zal plaatsvinden.

De mama van Kelvin Kiptum, Mary Kangongo, wordt getroost.© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer