© EPA-EFE

Verdachte opgepakt voor home-invasion bij de Pfaffs: “Carmen heeft enorm afgezien”

Brasschaat -

De politie heeft een verdachte (25) opgepakt voor de home-invasion bij de Pfaffs in Brasschaat. Bij die home-invasion raakte Carmen Pfaff (67) gewond. Drie mannen sloegen haar verschillende keren en sloten de vrouw van Jean-Marie op in het toilet.

De feiten dateren van vrijdag 18 augustus. “Drie verdachten waren via de achterkant de woning in Brasschaat binnengedrongen”, zegt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerps parket. Carmen Pfaff was thuis aan het strijken, toen ze plots oog in oog stond met de overvallers.

“Het slachtoffer werd verschillende keren geslagen en werd opgesloten in het toilet, terwijl het huis werd doorzocht”, zegt Aerts. De overvallers maakten verschillende juwelen buit en vertrokken. Carmen kon zichzelf bevrijden en hulp inroepen. Ze werd met verschillende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Voorverkenning

De federale gerechtelijke politie (FGP) opende onmiddellijk een onderzoek. “Daaruit bleek dat er een voorverkenning werd uitgevoerd met een auto”, zegt Aerts. De politie kon verschillende verdachten identificeren. De onderzoeksrechter gaf woensdag de opdracht tot vijf simultane huiszoekingen in de regio Charleroi.

“Na die huiszoekingen en de verhoren heeft de onderzoeksrechter beslist om een 25-jarige man voor te leiden”, zegt Aerts. “Hij werd aangehouden voor feiten die gekwalificeerd zijn als diefstal met geweld in bende met braak en inklimming en met gebruik van een vluchtvoertuig en wederrechtelijke vrijheidsberoving.” De man verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Het gerechtelijk onderzoek naar andere betrokkenen wordt voortgezet.

“Enorm afgezien”

Jean-Marie en Carmen Pfaff reageren opgetogen op het nieuws. “Het is goed dat ze nu een verdachte hebben opgepakt, maar we hopen natuurlijk dat niemand zijn straf ontloopt. Mijn vrouw heeft enorm afgezien van die overval”, vertelt Jean-Marie als we hem aan de lijn krijgen.

“Carmen was nog maar net gerevalideerd (Carmen Pfaff kreeg in mei vorig jaar een hersenbloeding in het vliegtuig naar Spanje, red.) en kreeg dan dat te verwerken. Die mannen hebben haar niet gespaard. Fysiek is ze intussen hersteld, maar mentaal blijft dit moeilijk”, zegt Jean-Marie Pfaff.

 (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer