© AFP

Tim Merlier pakt met perfect getimede sprint tweede ritzege in de UAE Tour: “Trein staat goed op de rails, we gaan nog proberen”

Tim Merlier (Soudal-Quick Step) heeft in Dubai Harbour de vierde etappe van de UAE Tour gewonnen, zijn tweede ritzege in deze editie. Na een eerste aanzet wachtte Merlier op de versnelling van Olav Kooij om zijn sprint écht in te zetten en schijnbaar makkelijk te winnen.

Michael Van Damme

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Onze landgenoot Harm Vanhoucke (Lotto-Dstny) kleurde de vlakke etappe in de vlucht samen met Mart Stewart van Team Corratec-Vini Fantini.

In de laatste drie kilometer werd het peloton opgeschrikt door een valpartij. Onder meer bij Visma-Lease a Bike en BORA moesten enkele mannetjes voet aan de grond zetten. Olav Kooij moest zich zo zonder zijn treintje zien te behelpen in de sprint.

Tim Merlier werd perfect door de laatste kilometers geloodst, maar leek te vroeg aan te zetten. De ervaren sprinter van Soudal-Quick Step maakte echter de juiste keuze door in te houden en pas bij de versnelling van Olav Kooij zijn sprint écht in te zetten. Merlier ging er vervolgens makkelijk over om zijn tweede ritzege van deze UAE Tour te pakken, zijn vierde overwinning van het seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Merlier: “We gaan nog proberen”

“Het zag er misschien makkelijk uit, maar dat is het nooit”, zei Merlier. “We vonden elkaar goed met de ploeg en ze brachten me in een goede positie in de laatste 500 meter. Ik wilde iets te snel beginnen, maar ik wachtte en zag Olav langs links gaan. Ik probeerde zijn wiel te pakken en ging er voorbij. Het was voldoende om te winnen.”

Tim Merlier boekte ook vorig jaar twee sprintzeges in de UAE Tour en is de eerste renner die in twee opeenvolgende edities twee zeges pakt. “Het is altijd leuk om te horen dat je geschiedenis schrijft. Ik ga proberen de komende twee dagen nog eens te winnen. De trein staat in elk geval op de rails.”

© AFP

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer