© REUTERS

Elton John-collectie geveild voor 8 miljoen dollar

Het Amerikaanse veilinghuis Christie’s heeft een reeks persoonlijke bezittingen van de Britse popster Elton John verkocht voor bijna 8 miljoen dollar (omgerekend 7,4 miljoen euro). Zo werd een vleugelpiano voor meer dan 200.000 dollar geveild en haalde een drieluik van de Britse graffitikunstenaar Banksy net geen 2 miljoen dollar.

mtm
Bron: BELGA

De veilig van diverse collector’s items van de popster vond dinsdag plaats in het Rockefeller Center in de Amerikaanse stad New York. Zo brachten zilveren laarzen met de letters ‘E’ en ‘J’ 94.500 dollar op. Dat bedrag lag veel hoger dan de vooraf geschatte 5.000 tot 10.000 dollar. Een iconische bril vond een koper tegen 22.680 dollar, tien keer meer dan verwacht.

Het veilinghuis organiseert tot en met 28 februari zowel openbare als online veilingen waarbij het honderden spullen van Elton John, waaronder concertoutfits, te koop stelt. De meeste voorwerpen komen uit zijn onlangs verkochte huis in Atlanta, dat de uitvalsbasis was voor zijn Amerikaanse tournees. Tussen de geveilde spullen zijn ook werken van hedendaagse kunstenaars als Keith Haring, Andy Warhol, Robert Mapplethorpe en Richard Avedon.

De pianist, die in 2023 een punt zette achter zijn muzikale carrière, stond niet enkel bekend om hits als ‘Your song’, ‘Rocket man’, ‘I’m still standing’ en ‘Sacrifice’, maar ook voor zijn opmerkelijke kostuums en zijn strijd tegen aids. Hij worstelde ook een tijd met een alcohol- en drugsverslaving.

Veilinghuizen verkopen wel vaker collecties van popsterren. In september werd er nog een collectie geveild van wijlen Freddie Mercury, voormalig frontman van Queen, voor in totaal 46,5 miljoen euro.

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer