© EPA-EFE

Procureur dreigt: “Trump zal zijn boete betalen, ik kijk al elke dag naar zijn gebouw”

Als Donald Trump niet over de brug komt met het geld om zijn boete van 355 miljoen dollar (ongeveer 330 miljoen euro) te betalen, dan dreigt procureur-generaal Letitia James van New York ermee om zijn eigendommen in beslag te laten nemen. Daar heeft ze op gehint in een interview met tv-zender ABC.

jvh
Bron: BELGA

“Wanneer hij niet over genoeg middelen beschikt om de veroordeling te betalen, dan gaan we gerechtelijke mechanismen in gang zetten om te garanderen dat het vonnis uitgevoerd wordt en de rechter vragen om beslag te leggen op zijn bezittingen”, stelde James.

“We zijn bereid om te garanderen dat de boete betaald zal worden aan de New Yorkers, en, ja, ik kijk daarbij elke dag naar Wall Street 40”, vervolgde ze. Dat is het adres waar de Trump Building gehuisvest is.

Veroordeeld

Trump werd vorige week veroordeeld voor het jarenlang manipuleren van de waarde van zijn Trump Organization om gunstige kredieten en verzekeringen te bekomen. De ex-president kondigde al aan in beroep te gaan, maar dat werkt niet opschortend.

Volgens Amerikaanse media heeft Trump dertig dagen de tijd om het geld over te maken of een soort waarborg in te stellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer