Kroos speelde zijn voorlopig laatste match voor Duitsland op het EK 2021 tegen Engeland (2-0-nederlaag).© Getty Images

Toni Kroos keert na drie jaar terug bij Mannschaft: “Ik ben ervan overtuigd dat deze ploeg bijzondere dingen kan doen op het EK”

Toni Kroos keert in maart terug naar de Duitse nationale ploeg. Dat nieuws deelde de 34-jarige middenvelder van Real Madrid op zijn sociale media. Hij speelde sinds het EK 2021 geen enkele minuut meer voor de nationale ploeg.

Robbie Maes

“Mensen, kort en bondig: in maart speel ik weer voor Duitsland”, aldus Kroos op sociale media. “Waarom? Omdat ik gevraagd werd door de bondscoach, ik er heel veel zin in heb en omdat ik zeker weet dat er met dit team op het EK veel meer mogelijk is dan mensen op dit moment geloven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kroos debuteerde in 2010 voor Duitsland en kwam in elf jaar tot 106 interlands, waarin hij zeventien keer scoorde. Hij was een belangrijke kracht in het elftal dat in 2014 in Brazilië de wereldtitel veroverde.

Op 26 juni 2021 speelde Kroos zijn laatste officiële wedstrijd voor Duitsland, in de 1/8ste finales van het EK tegen Engeland. Na de 2-0-nederlaag tegen de Engelsen, kondigde hij verassend genoeg zijn afscheid aan als international. Nu komt de Duitse middenvelder terug op zijn beslissing.

Op het komende EK dat in eigen land wordt georganiseerd, wil hij opnieuw laten zien wat hij waard is voor het elftal. Volgens Fabrizio Romano zal Real dit tevens als een positief signaal zien om zijn contract aan het einde van het seizoen te verlengen. Dat loopt komende zomer namelijk af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toni kroos zal hoogstwaarschijnlijk zijn rentree maken bij Die Mannschaft op 23 maart. Dan spelen de Duitsers een oefeninterland in en tegen Frankrijk. Het EK begint voor Duitsland op 14 juni met een groepswedstrijd in München tegen Schotland. Hongarije en Zwitserland zijn de andere tegenstanders in poule A.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer