“We hebben politie verwittigd voor zijn eigen veiligheid”: echtgenote verdedigt man (50) die zich in huis verschanste

© rr

Zonhoven -

De vrouw van de Zonhovenaar (50) die zich de hele nacht in hun huis verschanste, wil niet dat haar man wordt afgeschilderd als een gevaarlijk persoon met wapens. “Hij doet aan kleiduifschieten. Maar ik ben niet bedreigd. Wel was ik erg ongerust: hij was oververmoeid, had te veel gedronken en hij werd lastig.”

Marij Wyers

De vrouw had hun huis in de Kleine Hemmenweg in Zonhoven rond 0.30 uur verlaten. Ze wilde de gespannen sfeer laten bedaren. “We waren naar een verjaardagsfeestje geweest en mijn man had te veel gedronken. Samen met opgehoopte stress en vermoeidheid maakte dit dat hij lastig werd. Volgens mij had hij een soort black-out. Voor mijn eigen veiligheid en uit bezorgdheid om hem ben ik naar onze vrienden gegaan die in de buurt wonen. Zo kon hij ook wat kalmeren”, vertelt de vrouw die vorig jaar met hem trouwde. (Lees verder onder de foto)

© rr

Sportwapens

In hun huis liggen sportwapens omdat de man aan kleiduifschieten doet. “Allemaal vergund, nog tot augustus. Hij neemt zijn sport ernstig en doet mee aan het Belgisch kampioenschap. Mijn man heeft een groot hart voor iedereen. Naar mij heeft hij nog nooit een vinger uitgestoken. We zijn al vier jaar samen.”

LEES OOK. Speciale eenheden overmeesteren man die zich verschanst in huis in Zonhoven

Doordat de beschonken man donderdagochtend niet helemaal zichzelf leek, vonden de vrienden van het koppel het beter om de hulp van de politie in te schakelen. “Ik wilde niet dat hem iets zou overkomen”, zegt de vrouw. “Mijn kinderen en ik steunen hem nog altijd. Die nacht kon ik zelf niets voor hem doen.” De vrouw vindt het jammer dat hun huis en haar man in een slecht daglicht komen te staan door het incident.

Politie-interventie

Toen de politie kwam, weigerde de Zonhovenaar om zichzelf over te geven. Hierdoor werd een grote interventie met speciale eenheden opgezet. Voor deze zogenaamde ‘Fort Chabrol’ stonden gewapende en gepantserde voertuigen in de straat. Niemand kon voorspellen of de sportschutter naar zijn vergunde wapens zou grijpen.

De hele ochtend hebben de politiediensten op de man ingepraat. Ook zijn vrouw was altijd in de buurt. “Ik ben heel goed begeleid door de politie. Ze hebben mij telkens uitgelegd welke stappen er werden genomen en waarom.” De vrouw hoopt dat haar man met de nodige begeleiding door deze zwarte episode raakt.