Frank Verstraeten wil de boete van Acid betalen: “Dit kan je niet maken”

Hulp komt soms uit onverwachte hoek. Nu YouTuber Acid zijn straf kent voor zijn omstreden video over het proces Sanda Dia, biedt Frank ‘Zillion’ Verstraeten aan om hem bij te staan. “Ik wil zijn boetes wel betalen”, klinkt het op Facebook.

Nog even recapituleren: Acid - né Nathan Vandergunst - werd vanochtend veroordeeld tot drie maanden celstraf met uitstel en moet een geldboete van 800 euro en een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro betalen. Hij werd schuldig bevonden aan belaging, nadat hij vorig jaar in een video de namen van enkele Reuzegommers bekendmaakte.

LEES OOK. Harde woorden van rechter tijdens vonnis Acid: “Gedreven door blinde en verslavende drang naar volgers”

Zowel het proces als de straf maakten heel wat los in Vlaanderen. Zelf was Acid vanochtend ook aangedaan, nu “hij een strafblad heeft en de Reuzegommers niet.” Online lopen de meningen uiteen. Mengde zich zojuist in de discussie: ondernemer Frank Verstraeten, ooit de uitbater van de beruchte discotheek Zillion, trok naar Facebook om het nummer van Acid te vragen.

LETTERLIJK. “Beklaagde stemde niet in met werkstraf”: zo motiveert rechtbank de veroordeling van Acid

“Ik wil die wel zijn boete(s) betalen”, klinkt het overtuigd. “Dit kan je hem niet maken.” Hij gooit er wel een kleine disclaimer achteraan: “Moeilijk bereikbaar momenteel. Alles is geblokkeerd van het internet, ik moet via een VPN communiceren.” Wordt ongetwijfeld vervolgd.

BELUISTER. “Ja, Acid is zwaarder gestraft dan Reuzegommers. Maar hij had het zelf kunnen vermijden”

 (dewo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER