Youtuber Acid kreeg donderdag zijn straf te horen.
Volledig scherm
PREMIUM
Youtuber Acid kreeg donderdag zijn straf te horen. © BELGA

ANALYSE. Faroek Özgünes over de straf van Acid: “Dat hij zwaarder is gestraft dan de Reuzegommers, heeft hij volledig aan zichzelf te wijten”

Een celstraf van 3 maanden met uitstel, een geldboete van 800 euro en een voorlopige schadevergoeding van 20.000 euro voor youtuber Acid. Wat moeten we nu van deze straf denken? Onze gerechtsexpert Faroek Özgünes maakt de analyse: “De rechter heeft hier een duidelijke lijn getrokken.”

208 reacties

  • Geert Oplinus

    2 maanden geleden
    zelf als Acid tegen zijn rechtvaardigheidsgevoel in schuldig had gepleit en een werkstraf had gekregen, waarom denkt iedereen te weten dat deze werkstraf lager ging zijn dan die van die reuzengommers.
  • Filip Elgers

    2 maanden geleden
    Ik dacht dat zelfs het van ver behoren tot een vriendenkring je mede-verantwoordelijk maakt voor alle schade die een activiteit van zo'n vriendenkring teweeg kan brengen aan derden. Zodoende, of ze nu aanwezig waren op de doop of niet, alle reuzegommers zijn mede-verantwoordelijk voor de gevolgen van de activiteiten die de groep organiseert. Er is daar reeds rechtspraak over.
  • wendy de decker

    2 maanden geleden
    @serge moors: Sanda Dia Foundation De overschot van het geld dat ingezameld wordt, wil Acid aan de Sanda Dia Foundation schenken. Dat is een fonds dat opgericht werd door de vader van Sanda Dia, waarmee hij jongeren de kans wil bieden om op een veilige manier, met begeleiding en de juiste ondersteuning, West-Afrika (Senegal) te ontdekken, omdat zijn zoon dat niet meer kan.
  • ludo legein

    2 maanden geleden
    Ik denk dat we niet acid mogen verantwoordelijk stellen voor de slechte reacties op het gastenboek van een restaurant . Ze zijn niet door hem geplaatst, toch ? Geen rook zonder vuur ?! Elk restaurant krijgt al eens te maken met slechte kritiek ? Trouwens iedereen kan die reacties plaatsen toch ? Ze zouden door het reuzegommers volk zelf kunnen zijn geplaatst om nog eens extra munt te slaan uit de moordpartij van hun eigen gebroed ! Eén duivelszak is nooit gevuld !
  • Jurgen Huyghe

    2 maanden geleden
    misschien er eens op wijzen dat niet de veroordeelde Reuzegommers een proces gestart zijn tegen Acid, maar degene die vrij gesproken is. Wat heeft het voor zin dat een rechter zegt dat je onschuldig bent, als er zo een pipo als Acid dan je naam en adres gaat 'exposen'. Als je dan in de rechtbank gaat gaan vertellen dat je geen spijt hebt dat je iemand vals beschuldigd en opnieuw zou doen. en niet bereid bent om te werken... tja dan moet je de gevolgen dragen hé. potje breken, potje betalen