Net kindje gekregen, en dan wordt hun nieuwe gezinswagen gestolen: “Ze namen zelfs de babyspullen mee”

Het koppel met de drie dochters Noë (4), Loa (2) en Sia (twee weken).© Thijs Pattyn

Poperinge -

Kort na de geboorte van hun derde kindje is de nieuwe gezinswagen van keurslagerskoppel Pieter en Aurelie gestolen voor hun deur. “Het meenemen van de kinderstoelen en babyspullen met emotionele waarde doet ons het meeste pijn”, zeggen ze. Ook elders in Poperinge sloegen de ‘Peugeot-dieven’ toe.

Thijs Pattyn

Kersverse ouders Pieter Lampaert (37) en Aurélie Depuydt (33) donderden donderdag van hun roze wolk, toen ze ontdekten dat hun splinternieuwe Peugeot 5008 was gestolen bij hun keurslagerij Pure in centrum Poperinge. “We hadden speciaal gespaard voor dat type voertuig, omwille van de grote bergruimte en de mogelijkheid om drie degelijke kinderstoelen veilig naast mekaar te zetten en te verankeren aan de wagen”, vertelt het koppel, dat twee weken geleden hun derde dochter verwelkomde.

“Ongelooflijk”

“Die diefstal is toch ongelooflijk”, foetert Pieter. “De dieven worden net niet in beeld gebracht door de camera’s aan de keurslagerij, waar we trouwens ook wonen. We zien wel reflecties van hun bewegingen in onze werkcamionette die er ook geparkeerd stond. De eerste bewegingen zijn donderdag zeer vroeg geregistreerd rond 3.40 uur en ze rijden er mee weg tegen 4.40 uur. Ze zijn een uur bezig geweest en de pinkers hebben ongeveer drie kwartier opgelicht. In die periode was er veel passage aan onze zaak in de verlichte straat vlakbij het station.”

Daarom deed het koppel een oproep op sociale media, die honderden keren werd gedeeld. “De talloze tips en berichten van steun zijn hartverwarmend. Heel wat mensen bieden kinderstoelen, buggy’s en ander babymateriaal aan, want ook dat hebben de dieven mee. Heel wat van die spullen hebben een belangrijke emotionele waarde voor ons gezin. De dieven waren een uur bezig met de diefstal, maar hebben onze babyspullen niet uitgeladen. Dat doet ons het meeste pijn.”

Peugeot-dieven

“Kindjes kosten geld. We werken hard zodat ze in de toekomst niets tekort hebben en dan gebeurt dit. De garage waar we de nieuwe wagen kochten, bood spontaan een vervangwagen aan. We zijn dankbaar voor alle hulp. Hopelijk worden die Peugeot-dieven gevat.” (Lees verder onder het kader)

Ook elders in de Poperingse binnenstad werd een wagen van het merk Peugeot gestolen. De diefstal vond plaats in de Hoppelandwijk. “Tussen 23 uur en donderdagmorgen 7 uur”, klinkt het in een oproep van de dochter van de eigenaars op sociale media. “Iemand iets verdacht gezien of gehoord? Helpen jullie mee uitkijken?”

Politiezone Arro Ieper bevestigt de diefstallen. “Verder kunnen we weinig informatie kwijt omwille van het lopend onderzoek”, aldus politiewoordvoerder Glenn Verdru.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen