VTM

VTM 2 zendt "Astrid en Natalia: back to reality" niet langer uit

VTM gaat het televisieprogramma "Astrid en Natalia: back to reality" niet langer uitzenden. De zender doet dit nadat er de voorbije dagen veel commotie was ontstaan over het programma waarin Astrid Coppens en Natalia Druyts een maand lang in armoede zouden leven.

Maandagavond kwam de eerste aflevering van het realityprogramma op televisie en meteen volgde heel wat kritiek. Onder meer het Netwerk tegen Armoede liet van zich horen. Volgens algemeen coördinator Heidi Degerickx gaat het programma voorbij aan alle realiteit.

Dat vond ook alleenstaande moeder Eefje. "Zij moeten één maandje weten te overleven en zien dat dan ook nog als een spelletje in besparen en het met zo weinig mogelijk doen. De volgende maand baden zij terug in luxe, maar voor ons is dat gewoon dagelijkse kost", vertelde ze aan onze redactie.

Reactie VTM

VTM reageert nu door het programma niet langer uit te zenden. De zender erkent dat er "nog een groot verschil is tussen de harde realiteit van het leven en de context van een realityprogramma voor televisie".

"Die delicate oefening zorgde de voorbije dagen voor heel wat uiteenlopende meningen en controverse. Daardoor komen zowel het programma als de sterke getuigenissen die in de komende afleveringen nog te zien zouden zijn, helaas niet meer tot hun recht."

"Om de sereniteit rond het thema en alle betrokkenen te laten terugkeren, heeft VTM 2, samen met Astrid, Natalia en het productiehuis beslist om het programma niet langer uit te zenden", laat de zender weten in een persbericht.

Meest gelezen