© rdr

Gemaskerde overvallers beroven Genkse kledingwinkel gewelddadig

Zaterdag 13 mei omstreeks 18.00 uur is een kledingwinkel in Bosdel (Genk) overvallen. Drie mannen bedreigden het personeel en maakten geld buit.

Drie mannen vielen kort voor sluitingstijd binnen in de winkel. Eén van hen droeg een masker met een kap over het hoofd. De twee anderen droegen een doek voor het gelaat, ook met een kap over het hoofd. Ze bedreigden drie vrouwelijke winkelbediendes en één klant. De verdachten zouden daarbij twee messen en een handvuurwapen getoond hebben.

Ze dwongen een werkneemster met een mes op de keel om de kassalade te openen en haalden het geld eruit. Vervolgens jaagden ze alle aanwezigen naar de stockruimte achteraan in de winkel en lieten hen onder bedreiging van een vuurwapen een kleine kluis openen, waaruit ze ook geld meenamen. Ze eisten de autosleutels van één van de werkneemsters en vluchtten weg met haar auto.

Niemand raakte gewond, maar de drie werkneemsters waren wel erg onder de indruk van de feiten. Ze kregen ondersteuning van de dienst slachtofferbejegening van de politie.

Politie CARMA stuurde meerdere ploegen ter plaatse en de omgeving werd uitgekamd. Ze konden geen verdachte personen aantreffen. De vluchtauto werd even later wel teruggevonden aan de Priesterhaagstraat in Kolderbos. Deze kon na onderzoek aan de eigenares teruggegeven worden.

Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit. Politie CARMA onderzoekt de feiten en spoort de verdachten op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer