Christophe Haddad moet nieuw werk zoeken.© carlo coppejans

De laatste verhaallijn is ingezet: acteur Christophe Haddad (45) moet ‘Thuis’ na negen jaar verlaten

De voorbije maanden ging het van kwaad naar erger met Bob Sleeckx, het personage van Haddad in de reeks. En vanaf nu gaat het crescendo naar een definitief einde voor het personage: de kanker is terug, en niet meer te genezen.

Tom Vets

De acteur kreeg vorige lente al te horen dat de samenwerking in de loop van dit seizoen zou eindigen. De cast van Thuis slankt reeds een jaar af, en ook Haddad mag beschikken.

De voorbije maanden werd in het scenario stilaan naar die exit toegeschreven. Er was daarom reeds een tijdje iets op te merken aan het gedrag van Bob. Het ooit zo aimabele en wijze personage duwde iedereen in zijn omgeving van zich weg, en veroorzaakte overal onrust en ruzie.

Bob ging weg bij zijn grote liefde Tamara (Tine Priem), en kon terecht bij Christine (Daphne Paelinck) en Adil (Nawfel Bardad-Daidj) voor de nodige steun. Tot hij ook daar roet in het eten gooide: hij ging van bil met zijn ex Christine en kreeg daarna klop van haar echtgenoot Adil. Enkele afleveringen geleden werd hij zelfs een psychopaat genoemd door Adil.

Haddad draaide bijna 1800 afleveringen mee in de serie ‘Thuis.’

Is Bob helemaal gek geworden? Of is er meer aan de hand? Donderdag werd duidelijk wat er aan de gang is. De resultaten van het medisch onderzoek brachten Bob geen amusant nieuws. Het verdict is duidelijk: de kanker is terug en is deze keer niet te genezen. Bob’s laatste dagen zijn geteld. Het nieuws slaat in als een bom bij de onwetende Tamara.

De bittere waarheid of niet?

Opnieuw kanker dus. Toch lijkt niet iedereen hier zeker van te zijn. Christine heeft nog een appeltje te schillen met Bob en vindt het hele kankerverhaal een van de pot gerukt verzinsel om zijn kwaadwillige plannetjes verder te zetten en vooral medelijden op te wekken. Bob wil volgens Christine wraak nemen op iedereen die dicht bij hem stond. Heeft Christine het voor een keer bij het rechte eind of is Bob echt ten dode opgeschreven?

Bob en Christine, een ultieme clash is nakende.© vrt

Hoe het uiteindelijk ook zal aflopen, Bob verdwijnt binnenkort definitief uit de reeks. De exacte datum blijft uiteraard geheim. Christophe Haddad werd in oktober 2015 in Thuis geïntroduceerd als rij-instructeur van Jana (Joy Anna Thielemans) en groeide snel uit tot publiekslieveling. Het personage kreeg ook gaandeweg een transformatie. Van nerdy look met stuntelig gedrag evolueerde hij naar een liefhebbende echtgenoot voor Tamara en zakenman.

De in Antwerpen geboren acteur, die nu in het Gentse woont, draaide eerder jarenlang mee op de set van de Nederlandse soap Goede tijden, slechte tijden. Hij had ook meegewerkt aan de telenovelle Ella.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer