Club Brugge krijgt met Molde andermaal Noorse tegenstander voor de kiezen, Union mag zich opmaken voor confrontatie met Batshuayi in de Conference League

Club Brugge-Molde en Union-Fenerbahce: dat zijn de affiches voor onze Belgische ploegen in de 1/8ste finale van de Conference League.

Bron: belga

Club Brugge neemt het in de achtste finales van de Conference League op tegen het Noorse Molde. Voor de Bruggelingen wordt het na Bodo/Glimt in de groepsfase de tweede Noorse tegenstander in deze Conference League. Molde is de huidige Noorse bekerhouder.

Club Brugge kwam als groepswinnaar meteen in de achtste finales terecht. Bij de loting was blauw-zwart, dat dit seizoen heel wat Europese ambities heeft, reekshoofd, waardoor enkele toch wat lastigere tegenstanders vermeden werden. Met Molde kwam de Noorse landskampioen van 2022 uit de trommel, vorig jaar werden ze vijfde in de Eliteserien. In Europa is de club al jaren vaste klant. Vorig seizoen liepen ze in de groepsfase van de Conference League nog tegen een 4-0-nederlaag aan tegen AA Gent. Dit seizoen kwamen ze via de kwalificaties van de Champions League in de groepsfase van de Europa League terecht. In een groep met Häcken, Bayer Leverkusen en Qarabag werden ze derde, in de barrages gingen ze tot slot voorbij het Poolse Legia Warschau. Via het watervalsysteem komen ze nu op het derde Europese niveau terecht.

Competitieleider Union staat bij de laatste zestien dan weer tegenover het Turkse Fenerbahçe, zo wees de loting vrijdagnamiddag op de hoofdzetel van de Europese Voetbalconfederatie UEFA in het Zwitserse Nyon uit. Met andere woorden een duel met Rode Duivel Michy Batshuayi. Fenerbahce staat momenteel tweede in de Turkse Süper Lig.

Voor Club is het de tweede Europese overwintering op rij, na een stek in de tweede ronde van de Champions League vorig seizoen. Ook Union mag zich opmaken voor een tweede Europese lente op rij. De Belgische competitieleider kwam als derde uit de groepsfase van de Europa League in de barrages van de Conference League terecht, waar het zich donderdagavond met een stuntzege op bezoek bij Eintracht Frankfurt bij de laatste zestien schaarde. Daar krijgt het met de Turkse bekerwinnaar Fenerbahçe een stevige brok voorgeschoteld. Rode Duivel Michy Batshuayi en co. werden groepswinnaar in de Conference League. In de Turkse eerste klasse staan ze momenteel op de tweede plaats.

De wedstrijden gaan door op 7 en 14 maart.

Alle affiches

Molde-Club Brugge

Union-Fenerbahce

Olympiacos-Maccabi Tel Aviv

Maccabi Haifa-Fiorentina

Sturm Graz-Lille

Dinamo Zagreb-PAOK Saloniki

Ajax-Aston Villa

Servette-Viktoria Plzen

 (vva)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer