Fiscaal expert Michel Maus over de voorlopige schadevergoeding die Acid moet betalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Fiscaal expert Michel Maus over de voorlopige schadevergoeding die Acid moet betalen. © Photo News

20.000 euro? Schadevergoeding die Acid moet betalen kan nog veel hoger oplopen

Het verdict is deels gevallen in de zaak-Acid. Maar de zwaarste klap kan nog komen: de voorlopige schadevergoeding die hij moet betalen aan de restaurantuitbaters en ouders van een ex-Reuzegommer. Voorlopig is die begroot op 20.000 euro, maar ze kan nog fel oplopen. Het is nu aan een expert om dat bedrag te bepalen. Hoe gaat dat in zijn werk en hoe hoog kan die vergoeding worden? We vroegen het aan fiscaal expert Michel Maus.

67 reacties

  • Ben Boite

    2 maanden geleden
    Die strafrechter is veel te ver gegaan. Hij had slechts 1 euro morele schadevergoeding mogen toestaan in afwachting dat er via de burgerlijke rechtbank een grondiger onderzoek kon gevoerd worden naar de omvang van hun schade en het causaal verband met het vermelden van hun naam. De reviews zijn niet door Acid geplaatst en hij heeft daar ook niet voor opgeroepen.
  • Ken Goeste

    2 maanden geleden
    Schadevergoeding mag gerust 200.000€ zijn.
  • Kris Bovin

    2 maanden geleden
    Koen Baessens: schadevergoeding voor hardwerkende horecauitbaters die door onbezonnen uitspraken en haatberichten klantenverlies en omzetverlies leden, minder inkomsten hadden en valse review kregen die de reputatie van hun zaak aantasten. Die mensen moeten personeel, energiefacturen, leningen betalen en van het resterende bedrag leven. Gelijk heeft de rechter om daar een schadevergoeding voor te eisen.
  • Koen Naessens

    2 maanden geleden
    Schadevergoeding voor een vennootschap………..een vergoeding voor alle aandeelhouders dan. Niet correct vind ik. Het wordt een echte soap dit juridisch circus.
  • Luc Van Ackeren

    2 maanden geleden
    Ik ga binnenkort eens lekker eten met wat vrienden . Ik ken een uitstekend restaurant dat wel een hart onder de riem kan gebruiken ...