© Sven Dillen

Volle rechtszaal en boe-roepende “fans”, maar beschuldigde Dylst daagt niet op voor fraudezaak

Hasselt/Zutendaal -

Een propvolle rechtszaal, boegeroep voor sommige burgerlijke partijen en een afwezige Michel Dylst. De inleidingszitting over de fraudezaak rond de ex-voorzitter van mijnwerkersvereniging KS Vriendenkring startte met de nodige animo.

ppn, geho

Dylst moet zich voor de Hasseltse correctionele rechtbank verantwoorden voor het wegsluizen van 2,5 tot 2,7 miljoen uit de vzw. Samen met de ex-voorzitter moeten nog vijf kompanen verschijnen. Slechts één van hen was aanwezig. Wel paraat waren een honderdtal sympathisanten en de burgerlijke partijen. Bij het afroepen van hun namen, lieten de aanwezige mijnwerkers hun ongenoegen merken met boegeroep. Het is duidelijk dat Dylst nog altijd meerdere volgelingen heeft. Ook bij het verlaten van de rechtszaal maakten ze hun mening richting de burgerlijke partijen duidelijk.

Michel Dylst schittert in afwezigheid.© Karel Hemerijckx

LEES OOK. Ex-mijnwerkers keren zich nu toch tegen ex-voorzitter Michel Dylst bij start van proces

Afwezige advocaat

Ook afwezig in de rechtbank was Luk Delbrouck. De advocaat stond tot voor kort Michel Dylst bij. De raadsman heeft gebroken met zijn cliënt. Over de reden van de breuk zijn er meerdere verhalen die op dit moment de ronde doen, maar het zou gaan om een financieel geschil en Dylst die de facturen niet kan betalen. Delbrouck zelf wil geen commentaar geven. Wel kan Dylst nog rekenen op het advies van advocaat Hugo Vandenberghe. Vrijdag stond de inleidingszitting gepland of het verdere verloop van het proces. De datum dat er zal gepleit worden, is vastgelegd op 13 september.

Advocaat Luc Delbrouck staat Dylst niet langer bij.© Sven Dillen

Het is duidelijk dat Dylst nog altijd meerdere volgelingen heeft.© Sven Dillen

LEES OOK. Champagnebad vol prostituees: hoe het geld van de mijnwerkers naar seks en luxe vloeide

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer