BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De teller blijft gaan: al meer dan 155.000 euro ingezameld voor crowdfundingcampagne Acid

UPDATEYoutuber Acid, ofwel Nathan Vandergunst, heeft na zijn veroordeling een crowdfundingcampagne opgestart waarmee hij de schadevergoeding wil financieren die hij moet betalen aan de ouders van een Reuzegommer. Het bedrag op de site - die overigens even plat lag omdat er zoveel naar gesurft werd - stijgt enorm snel. Na twintig minuten werd er al meer dan 6.000 euro ingezameld, inmiddels staat de teller op ruim 155.000 euro.

511 reacties

  • Phil Smedts

    2 maanden geleden
    Hij is zo dom geweest om ook iemand die niet veroordeeld is ivm de reuzegom misdaden aan de schandpaal te nagelen, en moet nu opdraaien voor de schade die dat veroorzaakt heeft. Ik vermoed dat er van die crowdfunding niet veel naar de familie van Sanda zal gaan, de advokaten zullen de grote winnaars zijn, hoe langer dit kan gerokken worden door beroep en hoger beroep hoe harder de kassa van de advokaten rinkelt. Advokaten leven nu eenmaal van onenigheid, en sommigen buiten dat ook echt uit.
  • Marlene De Smedt

    2 maanden geleden
    Ik hoop dat Acid niet hetzelfde lot moet ondergaan als DDC, CR, JVH, TM etc., zelfs huidige en ex-Ministers delen mee in de klappen. Indrukwekkende lijst van personen die steeds vanuit rechts-conservatieve hoek beschadigd worden. De manier waarop men mensen met een andere overtuiging probeert uit te schakelen is niet normaal meer. Dit zorgt voor een dergelijke polarisering in de Vlaamse samenleving dat samenwerken binnenkort niet meer mogelijk zal zijn.
  • Gino Denil

    2 maanden geleden
    Hij werd niet beticht van valse informatie, Paul De Meersman. Anders had het openbaar ministerie wel een grond gehad om hem te vervolgen. Dit proces ging om een schadeclaim. Nergens is ook bewezen dat hij verantwoordelijk is voor wat anderen schrijven. In een vonnis wordt wel eens een passage zwart gemaakt om privacy redenen. Bij dit meerdere pagina's alsof het militaire geheimen betrof en er veel moet verborgen worden voor het publiek. Volgens een Gentse prof mediarecht dan toch.
  • Marlene De Smedt

    2 maanden geleden
    Wat Gino Denil schrijft heb ik ook allemaal gevonden door te googelen en in de pers. Het is vreemd dat men mensen straft louter en alleen omdat zij iets uitbrengen wat iedereen kon lezen. Het gaat in deze zaak niet enkel om klassenjustitie, maar ook om inperken van de vrije meningsuiting en dat is nog erger. Bovendien worden in de media niet alle dossiers met evenveel omzichtigheid benaderd volgens o.m. Dirk Voorhoof (12/09/2023).
  • Paul De Meersman

    2 maanden geleden
    @Gino Denil, onjuist wordt niet gesteld in het vonnis zeg je... hrb je die eigenlijk wel gelezen vonnis zegt letterlijk dat hij van wat hij zegt niks kon bewijzen. Er is dus geen enkel bewijs van wat hij beweerd. Om iets dat iemand anders zou gezegd hebben als waarheid aan te nemen was al even dom van hem. Iemand is nog altijd onschuldig, dus juridisch gezien wordt wat hij zegt als onjuist aanzien. Hij had gedacht als Vlaamse Robin Hood er mee weg te komen maar zo werkt het niet.