© AFP

Internationaal Sporttribunaal TAS veegt beroep Russisch Olympisch Comité tegen schorsing van tafel

Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft het beroep afgewezen van het Russisch Olympisch Comité ROC tegen de schorsing die het in de herfst van vorig jaar kreeg opgelegd van het Internationaal Olympisch Comité IOC, zo maakte het TAS vrijdag bekend. De schorsing van het ROC blijft zo behouden.

Bron: BELGA

Het Internationaal Olympisch Comité nam op 12 oktober tijdens zijn 141e Sessie de beslissing om het Russisch Comité te schorsen omdat dat op 5 oktober de geannexeerde Oekraïense gebieden Donetsk, Kherson, Luhansk en Zaporizhzhia als leden opgenomen had. Het IOC oordeelde dat de Russen de territoriale integriteit van het Oekraïense  Olympisch Comité aantastten en daarmee het olympisch charter schonden. Door de schorsing kan het ROC niet meer functioneren als nationaal olympisch comité en krijgt het geen financiering meer vanuit de Olympische Beweging. De schorsing heeft evenwel geen gevolgen voor een eventuele deelname, onder neutrale vlag, van Russische atleten aan de Spelen in Parijs. 

Het ROC heeft nu nog de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de uitspraak van het TAS. Daarvoor moet het binnen de dertig dagen een procedure openen bij het Zwitserse federale gerechtshof, aangezien het TAS zijn hoofdkwartier in het Zwitserse Lausanne heeft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer