Zoektocht gaat voort: Hoefkens, De Roeck en Ferrera passen voor trainerschap bij Lierse

Lierse is na het plotse vertrek van coach Geert Emmerechts op zoek naar een nieuwe T1. De Pallieters kwamen in hun zoektocht uit bij ex-spelers Carl Hoefkens en Jonas De Roeck, maar die bedankten vriendelijk. Ook Yannick Ferrera werd tevergeefs gepolst. Er blijven nog drie andere kandidaten over.

kofr, thst

Vorige week barstte er een bom op het Lisp. Trainer Geert Emmerechts bood na een felle woordenwisseling met speler Mickaël Tirpan zijn ontslag aan. Assistenten Addo Ransford en Bernd Brughmans kregen daags nadien noodgedwongen de taak om de levensbelangrijke wedstrijd tegen Jong Genk in goede banen te leiden. Lierse won met 3-1, maar het clubbestuur blijft wel speuren naar een nieuwe hoofdcoach. Zo sprak de club met ex-spelers Carl Hoefkens en Jonas De Roeck. Zij werden dit seizoen ontslagen bij respectievelijk Standard en Westerlo. Maar beide trainers pasten vriendelijk voor de job op het Lisp. Ook Yannick Ferrera bedankte voor de aanbieding.

Volgens onze informatie blijven er nog drie andere kandidaten over. Lierse wil overigens geen hoofdcoach ad interim aanstellen en mikt op een coach die ook volgend seizoen wil blijven. De club verwacht eerstdaags witte rook. Maar dit weekend zullen assistenten Ransford en Brughmans opnieuw de honneurs waarnemen. Lierse speelt vanavond om 20.00u op verplaatsing tegen Patro Eisden.

LEES OOK. Duo Brughmans-Ransford ook vrijdag in de Lierse dug-out tegen Patro Eisden

Hoefkens begon aan het seizoen als trainer van Standard, maar werd ontslagen.© BELGA

Yannick Ferrera© BELGA

Jonas De Roeck© Maarten Straetemans / Isosport

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws