© Patrick Smets

HERBELEEF. Derby tussen Jong Genk en Lommel SK kent geen winnaar

De derby in 1B tussen Jong Genk en Lommel SK is zondagnamiddag op 1-1 geëindigd. Lommel kwam in de 73ste minuut op voorsprong via ex-Genkie Dries Wouters, maar nadat groen-wit met z’n tienen verder moest na rood voor Dermane Karim zorgde invaller Victory Beniangba nog voor de Genkse gelijkmaker.

JDS
Ref Jordy Vermeire fluit de wedstrijd af.
Jong Genk en Lommel SK hebben elkaar in een aangename derby in evenwicht gehouden. Lommel kwam op voorsprong via ex-Genkie Dries Wouters, maar moest na een rode kaart voor Dermane Karim met tien man verder. De ingevallen Victory Beniangba hing met zijn negende van het seizoen de bordjes weer in evenwicht: 1-1.
JDS
De laatste kans voor Lommel SK? De hoekschop van Sam De Grand levert niets op.
JDS
De Nederlander Juwensley Onstein maakt zijn debuut voor Jong Genk. Hij vervangt de geblesseerde Josue Kongolo.
JDS
Thomas Claes met de eerste Genkse hoekschop in de tweede helft, maar hij levert niets op.
JDS
Alex Granell komt nog in de plaats voor Ahmed Fatah.
JDS
3 minuten extra tijd.
JDS
Nog 2 minuten officiële speeltijd. Houdt Lommel SK met tien man stand of gaat Jong Genk er nog over?
JDS
Victory Beniangba, pas ingevallen voor de Japanner Naoki Kumata, scoort bij zijn eerste kans. Eerst kopte hij de voorzet van Noah Adedeji-Sternberg nog tegen de lat, maar de tweede bal kon hij wel in doel trappen. Het negende doelpunt van de Nigeriaan.
JDS
Juho Talvitie gaat naar de kant v oor Henry Oware.
JDS
Kamiel Van de Perre en Naoki Kumata gaan naar de kant. Wilson Da Costa en Victory Beniangba komen in hun plaats.
JDS
Dermane Karim pakt een rode kaart voor een overtreding op Kamiel Van de Perre. Lommel nog een kwartier met tien man.
JDS
Ahmed Fatah legt goed af op Vancsa, maar opnieuw redt Mike Penders.
JDS
Lommel trekt zich aan het doelpunt op. Lucas Schoofs zet Juho Talvitie in een schietrijke positie, maar doelman Mike Penders houdt de 0-1 op het bord.
JDS
Dries Wouters neemt de hoekschop van De Grand in één tijd op de slof. De bal gaat staalhard voorbij doelman Mike Penders.
JDS
Tweede hoekschop voor Lommel SK in de tweede helft. Sam De Grand achter de bal.
JDS
Faissal Al Mazyani hindert doelman Nicola Ivezic bij het uittrappen. De Genkse verdediger krijgt er geel voor en mist zo ook de volgende wedstrijd tegen Club NXT.
JDS
Dermane Karim pakt ook een gele kaart. Ook hij moet Kos Karetsas foutief afstoppen. Karim mist ook de wedstrijd tegen Luik.
JDS
De eerste hoekschop na rust is voor Lommel SK. Sam De Grand achter de bal. Zijn inswinger wordt ontzet. Een nieuwe Lommelse voorzet belandt in de handen van doelman Mike Penders.
JDS
Juho Talvitie houdt twee Genkies bezig, zoekt naar zijn linker en krult de bal richting doel. Het leer gaat net naast. De eerste kans van de tweede helft is voor Lommel.