Themabeeld.© Shutterstock

Genkenaar (29) belaagt, slaat en verkracht ex-vriendin: drie jaar cel

Genk -

Een 29-jarige Genkenaar krijgt drie jaar cel met gedeeltelijk uitstel omdat hij zijn ex-vriendin tijdens hun relatie sloeg en stalkte. Na hun breuk verkrachtte hij haar toen ze hadden afgesproken om het te hebben over de regeling van hun kind.

Shauni Deferm

Op 6 maart 2022 stapte de schoonzus van het slachtoffer naar de politie. Ze vertelde dat de vrouw verkracht werd door de 29-jarige man. Het slachtoffer verklaarde tijdens haar verhoor dat ze een maand eerder uit elkaar ging met de Genkenaar, maar dat ze die dag nog bij hem langs ging in hun woning in As om de regeling van hun kindje te bespreken.

Tijdens het gesprek gaf de twintiger aan dat hij een nieuwe kans wilde, maar zijn ex stelde dat hij al genoeg kansen had gehad. Tijdens hun relatie volgde de man haar auto met een tracking-app, installeerde hij een camera in huis om haar te controleren en gaf hij haar af en toe hardhandige slagen. Hij belde de vrouw ook onophoudelijk op, tussen augustus 2021 en maart 2022 wel 2.239 keer. De man bekende dat hij zijn vriendin stalkte, omdat hij het vertrouwen in haar kwijt was na eerder bedrog.

Mooi afscheid

Na de afwijzing tijdens hun laatste afspraakje na de breuk liep het pas echt grondig mis. De man eiste een afscheidskus, wat de vrouw weigerde, waardoor hij op haar ging zitten en haar verkrachtte. Het slachtoffer probeerde te vluchten, maar ze werd steeds opnieuw in de zetel geduwd. Na de feiten belde de vrouw naar een vriendin, die op haar beurt de beklaagde confronteerde. “Hij zei dat hij ten minste een mooi afscheid had gehad”, klonk het. Het slachtoffer lichtte vervolgens haar schoonzus in.

De man stuurde na de verkrachting onophoudelijke spraakberichten en sms’en. Toen zij hem confronteerde met de verkrachting, wees hij in haar richting. “Je had kunnen bijten of schreeuwen. De deur was open”, klonk het in zijn tekstbericht. De man werd op 9 maart gearresteerd en ontkende de verkrachting. Volgens hem was het met wederzijdse toestemming.

De vrouw nam tijdens de behandeling van de zaak voor de Tongerse rechtbank het woord. “Hij beloofde altijd dat hij ging veranderen, maar dat deed hij niet. Ik heb veel schrik gehad, want hij dreigde ook altijd met moord. Zo gooide hij het looprekje van ons zoontje op mij en riep of hij me moest doodslaan. Ik sloot me dan op in de slaapkamer en als hij afgekoeld was moest ik altijd doen alsof er niets gebeurd was.”

3 jaar

De rechter veroordeelde de man voor de feiten van verkrachting, slagen en verwondingen en belaging tot een celstraf van drie jaar, waarvan twee jaar met uitstel onder voorwaarden. “Hij kon zijn seksuele driften niet onder controle houden en maakte van de gelegenheid gebruik om het slachtoffer te verkrachten. Gedurende de relatie werd er herhaaldelijk geslagen, ook in de aanwezigheid van hun zoontje. Tot slot kon beklaagde het slachtoffer tijdens de relatie, als ze niet bij hem was, en als ze uit elkaar waren, niet loslaten en bleef hij haar lastig vallen.” De man werd voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Hij moet zijn ex-vriendin een schadevergoeding van 1.860 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer