© Jeroen Hanselaer

Advocaat doorverwezen naar correctionele rechtbank: parket wil hem vervolgen voor deelname aan criminele organisatie

ANTWERPEN -

De Antwerpse strafpleiter Jorgen Van Laer is door de raadkamer van Antwerpen verwezen naar de correctionele rechtbank. Van Laer moet zich verantwoorden voor deelname aan een criminele organisatie en poging tot witwassen, zo bevestigt het parket van Antwerpen.

Joris van der Aa

Meester Jorgen Van Laer is een vooraanstaande strafpleiter uit Antwerpen, die vaak optreedt in grote drugszaken. Het parket van Antwerpen startte een onderzoek naar de advocaat naar aanleiding van bezwarende chatberichten in de criminele applicatie Sky ECC.

Uit onderschepte berichten zou zijn gebleken dat Van Laer handelingen zou hebben gesteld die verder gingen dat zijn rol als advocaat. Het parket vervolgt hem daarom wegens lidmaatschap aan een criminele organisatie en poging tot witwassen. De raadkamer van Antwerpen heeft beslist om het dossier nu voor te leggen aan de correctionele rechtbank.

Meester Jorgen Van Laer wil niet ingaan op de inhoud van de beschuldigingen. Hij zegt het proces voor de rechtbank met vertrouwen tegemoet te zien. “Het gaat hier om een persoonlijke aangelegenheid van jaren geleden die volledig losstaat van de activiteiten van het kantoor. Er is geen enkele impact op de cliënten, de collega’s of de activiteiten van het kantoor. Ik kijk met vertrouwen het verloop van de procedure tegemoet en verleen hiervoor mijn volledige medewerking. Intussen zal ik hierover geen bijkomende commentaar geven om de sereniteit te bewaren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer