Themabeeld© Shutterstock

Man verdiende 1,8 miljoen dollar door telefoontjes van thuiswerkende echtgenote af te luisteren

Een Amerikaanse man wordt vervolgd door de autoriteiten, omdat hij 1,8 miljoen dollar (ongeveer 1,7 miljoen euro) verdiende door aandelenhandel met voorkennis. Die voorkennis had hij vergaard door telefoongesprekken van zijn thuiswerkende vrouw af te luisteren.

jvh
Bron: The Guardian

Tyler Loudon uit Houston, in de staat Texas, luisterde verschillende telefonische vergaderingen van zijn vrouw af, over de mogelijke overname van een bedrijf door oliereus BP. De man kocht daarop – zonder medeweten van zijn vrouw – aandelen in het bedrijf in kwestie, een week voor de overname bekend werd gemaakt. Het aandeel van het bedrijf schoot na het nieuws met 71 procent omhoog. Loudon verkocht vervolgens zijn aandelen, en maakte zo 1,8 miljoen dollar winst.

De veertiger bekende zijn daden later aan zijn vrouw: naar eigen zeggen wilde hij genoeg verdienen zodat ze niet meer zo lang moest werken. Een ‘romantisch’ gebaar dat blijkbaar niet werd geapprecieerd, want de vrouw gaf haar man vervolgens aan bij de autoriteiten, en vroeg inmiddels ook de scheiding aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Loudon zal zijn winst – mét interest – moeten terugbetalen, en krijgt daarbovenop een boete. Hij wordt ook nog strafrechtelijk vervolgd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer