© IF

Inbreker forceert deur van kotgebouw, maar valt nadien in slaap in bed van meisje: "De politie moest hem wakker roepen”

Gent -

Een groep jongeren kreeg donderdagnacht een inbreker in hun studentenkot in Gent over de vloer. De man forceerde de voordeur van het huis, dronk een kasteelbier op en ging nadien slapen in een bed van een meisje. De Gentse politie arresteerde de man.

Simon Dekaezemaker

De studenten van een kot in de Elfjulistraat in Gent moesten vrijdagochtend toch even serieus op adem komen. Niet door een stevig avondje uit in de Overpoortstraat, maar de jongeren kregen ’s nachts ongewenst bezoek over de vloer. Ze betrapten een inbreker namelijk op heterdaad.

Tweedejaarsstudente Amélie hoorde om 12 uur drie luide bonken op de voordeur beneden. Ze sloot haar kamerdeur en verwittigde de andere kotgenoten via chatgroep. Wat later gingen ze samen gaan kijken en zagen ze dat het slot van de voordeur geforceerd was. Die stond ook open.

Parfum gestolen

In één van de studentenkamers vonden ze daarop een vreemde man die lag te slapen in een bed. “Hij had eerst een kasteelbier opgedronken en wat bessen opgegeten”, zegt Amélie. “Ook had hij vier sigaretten opgestoken. Hij hoorde ons niet en daarop hebben we de deur stil gesloten.”

De studenten verwittigden de Gentse politie en die kwamen snel ter plaatse. De man werd in de boeien geslagen en meegenomen. “De politie moest hem wakker roepen”, gaat Amélie verder. “Toen ze hem meenamen, zei hij ‘sorry’ in het Frans en het Engels, en dat het zijn huis niet was.”

De studenten werden ’s nachts nog ondervraagd door de politie. “We moesten vertellen wat we gehoord of gezien hadden”, gaat de studente verder. “De politie vond in zijn broekzakken ook geld, juwelen en parfum van het meisje waarvan hij het kot was binnengedrongen.”

In de cel

Amélie liet dat meisje die nacht ook bij haar slapen. “Vrijdagochtend was ze opnieuw oké”, zegt ze. “Er is gelukkig niets ergers gebeurd. We hebben een goede groep van kotgenoten die elkaar steunen en er zijn voor elkaar. Dat is hierdoor nogmaals duidelijk gebleken.”

De Gentse politie bevestigt de feiten. Het onderzoek is ondertussen in handen van het parket van Oost-Vlaanderen. “De verdachte zal voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter”, klinkt het vrijdag. Over zijn motief is voorlopig nog geen duidelijkheid. Het onderzoek loopt.

© IF

© IF

© IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer