Nathan Vandergunst -beter bekend als Acid- kreeg donderdag voor de rechtbank het vonnis te horen: drie maanden cel met uitstel, 800 euro boete en voorlopig 20.000 euro schadevergoeding.
Volledig scherm
PREMIUM
Nathan Vandergunst -beter bekend als Acid- kreeg donderdag voor de rechtbank het vonnis te horen: drie maanden cel met uitstel, 800 euro boete en voorlopig 20.000 euro schadevergoeding. © Photo News

ONZE OPINIE. “Acid is onze Robin Hood. Beetje een schurk, maar hij schiet wel raak”

Hij heeft geen boog, maar zijn virtuele pijlen zijn minstens even scherp. Acid is de moderne versie van Robin Hood. Een beetje een schurk. Zeker onbezonnen. Maar ook degene die recht trekt wat de maatschappij als scheef aanvoelt. Als we van Acid verwachten dat hij zich bezint over zijn video, doet justitie dat dan ook over de lichte straffen, de verontwaardiging en het maatschappelijke trauma in de zaak Sanda Dia?

35 reacties

  • Bart Verwegen

    2 maanden geleden
    Hij bereikt veel mensen, maar daarom heeft hij nog niet gelijk.
  • Nico Herbots

    2 maanden geleden
    De moeder zegt dat haar zoon zijn dood ook met eigen keuzes te maken had. Maar de groepsdruk bij zo'n doop is fenomenaal en als je eens van de kaart bent door grote hoeveelheden visolie en onderkoeling, schiet er van die eigen keuze helemaal niks meer over. Dan ben je overgeleverd aan anderen, die op dat moment de stekker eruit hadden moeten trekken, maar dat bewust niet hebben gedaan en dat achteraf zelfs hebben proberen wegmoffelen, ook de leden die alleen via whatsapp 'advies' gaven.
  • Jan Van de Velde

    2 maanden geleden
    Hij lijkt eerder een verwaterde versie van Don Quichote.
  • Luc Alen

    2 maanden geleden
    Luc Alen Hoe is deze oproep tot sereniteit van de moeder van Sanda Diatot stand gekomen ? Want ik vraag mij wel af welke ouder gaat er tevreden zijn met een werkstraf van 300 uren wanneer hun zoon op een onmenselijke manier het leven heeft gelaten en dit door een bende gasten die al jaren lang handelingen laten uitvoeren die totaal mens en zelfs dier onterend waren, en die er zonder enige schaamte alles aangedaan hebben om alles weg te moffelen om zo hun verantwoordelijkheid te ontlopen
  • Paul van de velde

    2 maanden geleden
    Mijnheer Bervoets, wanneer jij niet ziet wat er echt scheef zit bij justitie getuigd van sterke ontkenning. Het proces van de reuzegommers werd in de achterkamertjes gevoerd en niet in de rechtbank. Het was een schijnvertoning en de uitspraak was op voorhand vastgelegd om de "elite", die een dode op hun geweten hebben, hun toekomst te vrijwaren. Zo simpel is het. Mocht een bende jongeren die niet universitair geschoold waren hetzelfde doen zou het vonnis totaal anders zijn, denkt U niet?