Beyoncé op nummer 1 in Amerikaanse countrycharts

Beyoncé heeft de eerste plaats veroverd op de countrycharts van Billboard met haar nieuwste single, Texas Hold ‘Em. Het nummer werd uitgebracht op 11 februari. Zo wordt ze de eerste zwarte vrouw ooit die de nummer 1-positie heeft bereikt in de Hot Country Songs-hitlijst van Billboard.

Tijdens de Super Bowl onthulde Beyoncé haar aankomende album ‘Act II’, het tweede deel in het ‘Renaissance’-drieluik. Dit deed ze in een peperduur reclamespotje voor Verizon, een Amerikaans telecommunicatiebedrijf. Zowel de nummers 16 Carriages als Texas Hold ‘Em werden al op 11 februari uitgebracht.

Dubbele notering

Beyoncé schrijft geschiedenis als eerste vrouw ooit die gelijktijdig de topposities bekleedt op zowel de Hot Country- als de Hot R&B/Hip-Hop Songs-hitlijsten sinds hun oprichting in 1958. De enige andere artiesten die deze dubbele notering behaalden zijn Morgan Wallen, Justin Bieber, Billy Ray Cyrus en Ray Charles.

Nu is het wachten op haar negende nummer 1-hit in de officiële Billboard Hot 100. In de loop van haar solocarrière kwam de zangeres al acht keer bovenaan de Hot 100 te staan. Momenteel staat ze op de tweede plaats, achter Lovin On Me van Jack Harlow.

Hier is de huidige top 10 in de Billboard Hot 100:

  1. Lovin On Me – Jack Harlow
  2. Texas Hold ‘Em – Beyoncé
  3. Carnival – ¥$: Kanye West & Ty Dolla $ign
  4. Beautiful Thing – Benson Boone
  5. Lose Control – Teddy Swims
  6. Cruel Summer – Taylor Swift
  7. Snooze – SZA
  8. I Remember Everything – Zach Bryan Featuring Kacey Musgraves
  9. Greedy – Tate McRae
  10. Stick Season – Noah Kahan

Renaissance

De Amerikaanse zangeres is momenteel bezig aan een project van drie albums, een doorlopende trilogie. Renaissance, ook wel ‘Act I Renaissance’ genoemd, is het eerste deel van de trilogie en verscheen in 2022. Het tweede deel mogen we verwachten op vrijdag 29 maart in de vorm van het nieuwe album ‘Act II’. De eerste twee nummers van het nieuwe album roepen al hoge verwachtingen op voor het vervolg.

Bekijk hier de videoclip:

Meer
Lees meer...