© AP

Stuntje in Dubai: kwalificatiespeelster Kalinskaya klopt Iga Swiatek en staat in finale tegenover Jasmine Paolini

Anna Kalinskaya (WTA 40) heeft zich vrijdag ten koste van nummer een van de wereld Iga Swiatek geplaatst voor de finale van het WTA 1.000-toernooi in Dubai (hardcourt/3.211.75 dollar). De 25-jarige Russische kwalificatiespeelster klopte Swiatek in twee sets (6-4 en 6-4).

Bron: BELGA

De 22-jarige Poolse leed haar eerste nederlaag na acht overwinningen op rij, telkens zonder setverlies. Voor Kalinskaya is het de tweede stuntzege in evenveel dagen. Donderdag rekende ze in haar kwartfinale in drie sets (2-6, 6-4 en 6-2) af met de Amerikaanse Coco Gauff (WTA 3).

Kalinskaya speelt zaterdag voor de titel tegen de Italiaanse Jasmine Paolini (WTA 26). Die haalde het in haar halve finale in twee sets (6-2 en 7-6 (8/6)) van de Roemeense Sorana Cirstea (WTA 22).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor de 28-jarige Paolini wordt het haar vijfde WTA-finale. Ze strijdt voor een tweede titel, na Portoroz in 2021. Vorig jaar verloor ze nog de finale in Monastir van Elise Mertens (WTA 25). Die kwam zondag niet voorbij de openingsronde in de Verenigde Arabische Emiraten.

Kalinskaya speelt pas haar eerste WTA-finale. Ze won vorig jaar in het Amerikaanse Midland wel haar eerste WTA 125-titel.

Kalinskaya en Paolini speelden twee maal eerder tegen elkaar. In 2021 versloeg de Italiaanse de Russische op weg naar de eindzege in Portoroz. Vorige maand was Kalinskaya te sterk in de vierde ronde van de Australian Open.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer