© REUTERS

La Liga-baas Javier Tebas is er bijna zeker van: “99 procent kans dat Kylian Mbappé tekent bij Real Madrid”

La Liga-voorzitter Javier Tebas is er voor “99 procent zeker van dat Kylian Mbappé zal tekenen bij Real Madrid”, zo vertelde hij vrijdag in een interview bij de Franse sportkrant L’Equipe.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 25-jarige Mbappé zou begin februari het Parijse clubbestuur op de hoogte gebracht hebben van zijn plannen om de Franse hoofdstad te verlaten. Eind dit seizoen loopt zijn contract er af. Volgens de Madrileense huiskrant Marca is alles al in kannen en kruiken. De krant beweert dat Mbappé begin februari al een contract voor vijf seizoenen ondertekende in het Madrileense Casa Blanca.

“Of het al getekend is, weet ik niet”, ging Tebas verder. “Maar het is groot nieuws voor Real en het Spaanse voetbal. Hij is een van de beste voetballers ter wereld. Wat mij betreft zijn Jude Bellingham, Erling Haaland en Mbappé van een andere planeet. En twee daarvan zullen dus voor Real Madrid uitkomen.”

© AFP

Sportief gaat het Real al voor de wind, met de leidersplaats in La Liga en hoge verwachtingen in de Champions League. Ook op financieel vlak zette de club de voorbije jaren stappen. Desondanks blijven ze aandringen op de oprichting van een Super League. “Economisch gezien zit Real in een optimale situatie”, weet Tebas. “De voorzitter en CEO beheren de zaken daar uitstekend, maar op het vlak van de Super League slaan ze de bal mis. De cijfers in de boeken zijn echter uitstekend. De voorbije jaren hadden ze veel meer kunnen uitgeven dan ze gedaan hebben. Op financieel vlak hebben ze zich echter voorbereid op de komst van Mbappé.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer