Christian Brückner (links)© ddp/Marcus Prell

Verdachte van verdwijning Madeleine McCann zwijgt in rechtszaal

Christian Brückner, de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann, heeft vrijdag in de rechtbank geen uitspraken gedaan. De 47-jarige Brückner moet zich in het Duitse Braunschweig verantwoorden voor meerdere aanklachten van verkrachting en kindermisbruik, begaan tussen 2000 en 2017 in Portugal, waar ook McCann verdween.

jvh
Bron: BELGA

De rechtszaak, die losstaat van de verdwijningszaak, begon vorige week, maar werd verdaagd toen Brückners advocaat een van de juryleden wraakte. Vrijdag ging de zaak verder met een nieuw jurylid. Aan het begin van de zitting zei Brückners advocaat dat zijn cliënt zich beroept op zijn zwijgrecht. Ook plaatste de advocaat zijn twijfels bij de betrouwbaarheid van getuigen en bij de tijdsperiode waarin de misdaden zouden zijn begaan. Sommige zouden volgens hem verjaard zijn.

LEES OOK. Proces tegen verdachte in zaak Maddie McCann na 9 minuten stilgelegd door tweets over Braziliaanse ex-president (+)

Brückner heeft een lang strafblad als zedendelinquent. Hij zit momenteel in Duitsland een gevangenisstraf uit van zeven jaar voor de verkrachting van een 72-jarige vrouw. Dat gebeurde in 2005 in het Portugese Praia da Luz, dezelfde plaats waar twee jaar later de 3-jarige McCann verdween tijdens een vakantie met haar ouders.

De Duitse autoriteiten wezen Brückner in 2020 aan als verdachte in de verdwijningszaak. Hij ontkent alle betrokkenheid en is ook nooit in staat van beschuldiging gesteld. Het is altijd onduidelijk gebleven wat er met het meisje is gebeurd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer