© Bart Borgerhoff

Bizarre openingsgoal en snelle treffer na rust fataal voor Lierse in Eisden

Geen vers succes voor het duo Bernd Brughmans en Addo Ransford als hoofdcoaches ad-interim bij Lierse. Eén week na de deugddoende thuiszege tegen Jong Genk beten de Pallieters in het zand op het veld van Patro Eisden. Een bizarre openingsgoal en een snelle treffer na de pauze maakten geel-zwart nog voor het uur monddood.

Kurt Guldentops

Nog geen witte rook op het Lisp omtrent een nieuwe hoofdcoach. Die wordt ten vroegste zaterdag verwacht en dus zat het duo Bernd Brughmans en Addo Ransford net als één week eerder tegen Jong Genk opnieuw in de dug-out. Op zoek naar een vers succes in Maasmechelen na die deugddoende zege tegen de jonge Genkies. De eerste overwinning in acht wedstrijden was het pas voor de Pallieters, die wat graag een gunstig vervolg kreeg. Zo snel mogelijk zekerheid verkrijgen over het behoud is tot nader order de enige overgebleven ambitie voor geel-zwart dit seizoen.

De elf namen op papier krijgen zal alvast geen overuren gevraagd hebben van Bernd Brughmans en zijn kompaan. Eén logische wijziging volgde. Eric Ocansey, een week geleden nog goed voor twee goals als invaller, kreeg een basisplaats ten koste van Alexandre De Bruyn.

Een winters uitje naar Patro Eisden komt slechts zelden in aanmerking voor een schoonheidsprijs en dat was deze keer niet anders. Heel veel viriel spel, niet weinig op het randje. Maar vooral amper doelgevaar, laat staan goals. En toch viel er bijna halfweg de eerste helft plots een doelpunt uit de lucht. Een uiterst bizarre treffer overigens, want toen Tirpan in de kleine rechthoek geblesseerd bleef liggen, speelde Patro verder en schoof Dansoko in de verste hoek binnen voorbij de fel gehinderde Teunckens. Daarmee waren we meteen ook helemaal rond wat de hoogtepunten van de eerste periode betreft. Een ongevaarlijke kopbal van Sow op aangeven van Van Dessel was het enige wat Lierse te kijk had aangeboden in die eerste 45 minuten.

© Bart Borgerhoff

De bezoekers begonnen wel vol goede moed aan de tweede helft, maar Brebels liet meteen een opgelegde kans liggen. Het zou de laatste stuiptrekking worden van geel-zwart, dat minuten later helemaal in de touwen hing. Opnieuw Dansoko werkte op voorzet van Bamona zijn tweede van de avond met het hoofd binnen. Boeken dicht was het van dan af en vooral op naar de volgende. Al zorgden prikjes van Sow en de ingevallen Kireev nog voor enig weerwerk, uiteindelijk kabbelde de partij helemaal dood zonder de nodige aansluitingstreffer. Diep in blessuretijd scoorde Bentayeb zelfs nog de 3-0.

https://www.gva.be/cnt/dmf20240223_97554784?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_term=dso&utm_content=article&utm_campaign=seeding

Voor Lierse wordt het nu duimen voor Beerschot zondagmiddag, wanneer de Sinjoren het op het eigen Kiel opnemen tegen Seraing. Een thuiszege zou de Luikenaars alvast op vier punten houden en de Pallieters komend weekend met iets meer comfort aan de aftrap brengen op het eigen Lisp tegen Seraing. Al wordt dat hoe dan ook opnieuw een afspraak met het mes op de keel voor de Lierenaars. Niet in het minst als het met spoed zijn hachje in de Challenger Pro League wil redden. Het wordt weldra de eerste prioriteit voor de nieuwe hoofdcoach, waar wellicht vandaag meer duidelijkheid rond volgt. Hij moet dit Lierse in de resterende zeven wedstrijden nog aan voldoende punten helpen om een ware horrorcampagne te vermijden. En dat belooft nog flink wat voeten in de aarde te zullen hebben.

© Bart Borgerhoff

PATRO EISDEN: Heekeren, Dijkhuizen, Renson, Corstjens, Kis, Pieterman, Van Eenoo, Peeters (88’ Bammens), Bamona, Dansoko (90’ Bentayeb), Sam (71’ Noubissi).

LIERSE: Teunckens, Tirpan, Nkaka (76’ Schouterden), Boone, Poelmans, Cools, Van Acker, Brebels (76’ De Bruyn), Van Dessel (58’ Sampers), Ocansey (76’ Kireev), Sow.,

DOELPUNTEN: 19’ Dansoko 1-0, 53’ Dansoko 2-0, 94’ Bentayeb 3-0.

GELE KAARTEN: 24’ Kis, 48’ Tirpan, 52’ Van Acker, 64’ Van Eenoo.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Van De Velde.

TOESCHOUWERS: 1.800.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws