Bekende strafpleiter die naar rechtbank is verwezen, ook verdacht van poging om drugscrimineel Flor Bressers op te lichten

Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft de bekende strafpleiter Jorgen Van Laer verwezen naar de correctionele rechtbank. Van Laer zal vervolgd worden wegens lidmaatschap van een criminele organisatie en poging tot witwassen. Maar bij het federaal parket loopt nog een ander dossier, waarin hij verdacht wordt van een poging om de bekende drugscrimineel Flor Bressers op te lichten.

Joris van der Aa

LEES OOK. Antwerpse advocaat verwezen naar correctionele rechtbank: parket wil hem vervolgen voor deelname aan criminele organisatie

Het Antwerpse parket vervolgt de 42-jarige Jorgen Van Laer op basis van berichten van de bij criminelen populaire chatapplicatie Sky ECC. Uit de onderschepte communicatie zou zijn gebleken dat Van Laer diensten zou hebben geleverd aan een topcrimineel in Dubai die verder zouden zijn gegaan dan zijn rol als advocaat. De strafpleiter zou de voortvluchtige drugstrafikant advies hebben gegeven over hoe hij zijn crimineel geld zou kunnen witwassen. Het parket meent dat hij zich daardoor schuldig heeft gemaakt aan lidmaatschap van een criminele organisatie en poging tot witwassen.

Meester Jorgen Van Laer geldt als een van de vooraanstaande strafpleiters in Antwerpen. Hij trad niet alleen op in het ophefmakende dossier-Reuzegom, hij was ook de advocaat die de omstreden plastische chirurg Jeff Hoeyberghs verdedigde. Daarnaast is Van Laer de raadsman van talloze spilfiguren in het Antwerpse misdaadmilieu.

Niet de eerste

Van Laer is niet de eerste advocaat die voor de rechter moet komen omdat hij te dicht zou staan bij drugscriminelen. Eerder gebeurde dat onder anderen al met Pol Vandemeulebroucke en diens medewerkers Sahil Malik en Jawad H. Jorgen Van Laer heeft niet alleen een probleem met het parket in Antwerpen, bij het federaal parket loopt momenteel nog steeds een ander onderzoek tegen Van Laer. Daarin hij wordt verdacht van poging tot oplichting van drugscrimineel Flor Bressers.

LEES OOK. Onderzoek naar corrupte contacten drugsbaas: Flor Bressers liet privédetective speurders en magistraten schaduwen

Meester Van Laer wil niet ingaan op de inhoud van de beschuldigingen. Hij zegt het proces voor de rechtbank met vertrouwen tegemoet te zien. “Het gaat hier om een persoonlijke aangelegenheid van jaren geleden die volledig losstaat van de activiteiten van het kantoor. Er is geen enkele impact op de cliënten, de collega’s of de activiteiten van het kantoor. Ik kijk met vertrouwen het verloop van de procedure tegemoet en verleen hieraan mijn volledige medewerking.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen