86-jarige vrouw dankt haar leven aan alerte taxichauffeur

© vln

Dankzij de alerte taxichauffeur Peter Barbaix kon een 86-jarige vrouw vrijdag omstreeks 20 uur uit een heel benarde situatie gered worden. Ze lag al twee dagen in een bad waar zij niet uit geraakte.

Dany Van Loo

De 86-jarige Gil B., die in een flat woont op de vijfde verdieping van residentie Silver Beach in de Koningstraat in Oostende, heeft haar leven ongetwijfeld te danken aan Taxibond Oostende en chauffuer Peter Barbaix.

Het was het taxibedrijf opgevallen dat Gil tegen haar gewoonte in al een tijdje geen taxivervoer meer had gevraagd. Vreemd, want de bejaarde vrouw is een vaste klant. “Ik was vrijdag van dienst toen een collega me opbelde. Die vertelde me dat een bovenbuur van Gil die hij naar de luchthaven had gebracht de vrouw al een tijdje niet meer gehoord of gezien had. Dat deed bij mij een belletje rinkelen. Via de zender vroeg ik mijn andere collega’s of ze de jongste tijd Gil in hun taxi hadden vervoerd. Toen iedereen negatief antwoordde, ben ik onmiddellijk naar haar appartement gereden”, aldus Peter Barbaix.

“Help mij”

Daar kon de chauffeur via andere bewoners in het gebouw geraken. “Ik bonkte continu op haar deur en bleef haar naam roepen, tot ik haar plots heel zwak help mij hoorde fluisteren. Ik heb onmiddellijk de politie verwittigd.”

Samen met de brandweer raakten de hulpdiensten in de flat. Daar stelden ze vast dat de vrouw niet uit haar bad geraakte en daar al twee dagen lag. Ze werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht, waar ze nog steeds verblijft.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus