68'
Robert Andrich
68'
2 - 1

Bayer Leverkusen staat weer een stap dichter bij de titel in de Bundesliga na een 2-1-zege tegen Mainz. De leider is nu al 33 wedstrijden op een rij ongeslagen, een record in de Duitse competitie.

Bayer 04 Leverkusen heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren over alle competities heen. Met een zege tegen Mainz heeft het nu het Bundesliga-record beet van 33 wedstrijden op een rij ongeslagen.

Leverkusen neemt het record over van Bayern München, dat in 2019-2020 onder Hansi Flick 32 wedstrijden op een rij geen nederlaag incasseerde.

Tegen Mainz kwam Leverkusen al snel op voorsprong na een stevig schot van Xhaka. De middenvelder tastte na de openingstreffer naar zijn hamstrings, maar het bleek een ludieke manier om de 1-0 te vieren. Zelfs coach Xabi Alonso was erin getuimeld.

Lang duurde het feestje niet, want Dominik Kohr kon enkele minuten later gelijk maken.

De leider in de Bundesliga raakte na rust maar niet voorbij de Mainz-doelman, tot Zentner zelf in de fout ging. De keeper verkeek zich op een schot van Robert Andrich en schonk Leverkusen zo de zege.

De ploeg van Xabi Alonso heeft nu een kloof van 11 punten op Bayern München, dat zaterdag de topper tegen RB Leipzig speelt.

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+5'
Lee Jae-sung (1. FSV Mainz 05) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+5'
Tom Krauß (1. FSV Mainz 05) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+4'
Tom Krauß (1. FSV Mainz 05) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
Patrik Schick (Bayer 04 Leverkusen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Leandro Barreiro (1. FSV Mainz 05).
90+2'
Nadiem Amiri (1. FSV Mainz 05) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Granit Xhaka (Bayer 04 Leverkusen).
90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
90'
Nadiem Amiri (1. FSV Mainz 05) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nathan Tella (Bayer 04 Leverkusen).
90'
wissel
89'
Álex Grimaldo (Bayer 04 Leverkusen) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
85'
Phillipp Mwene (1. FSV Mainz 05) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Edmond Tapsoba (Bayer 04 Leverkusen).
84'
Jonathan Tah (Bayer 04 Leverkusen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lee Jae-sung (1. FSV Mainz 05).
83'
wissel
83'
wissel
80'
80'
Geen clementie voor Jessic Ngankam, de VAR bevestigt de rode kaart.
79'
Jessic Ngankam (1. FSV Mainz 05) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Granit Xhaka (Bayer 04 Leverkusen).