Leerkracht Philippe Gruwier overleed op 11 februari.
Volledig scherm
PREMIUM
Leerkracht Philippe Gruwier overleed op 11 februari. © RV

LEVENSVERHAAL. Geliefde leerkracht Philippe Gruwier (44) onverwacht overleden, familie en school in diepe rouw: “Wie ergens mee zat, kon altijd bij hem terecht”

Hij zou op 28 februari zijn 45ste verjaardag vieren, maar die zal Philippe Gruwier helaas niet meer halen. De gewaardeerde leerkracht van het Gesubsidieerd Technisch Instituut (GTI) Mortsel overleed onverwacht tijdens een weekendje in de Ardennen. Philippes naasten en zijn school zijn in een diepe rouw. “Hij was een handige klusser en een begaafd pianist.”

  1. Is er een verband tussen je gezondheid en stadslawaai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”
    PREMIUM

    Is er een verband tussen je gezondheid en stadsla­waai? Sensoren zoeken het uit: “Misschien heb ik wel stress tijdens het slapen door dat lawaai”

    Wie in de stad woont, weet alles over het lawaai van aanschuivende auto’s, krijsende tramwielen of het uitbundige nachtleven. Het burgerschapsproject De Oorzaak wil daarom bekijken of er een verband bestaat tussen je gezondheid en dat stadsrumoer. Daarom installeerden ze sensoren aan enkele huizen. “De geluidsintensiteit in de straten varieert afhankelijk van het tijdstip, maar in sommige buurten is er gewoon altijd lawaai. Denk dan aan de Leien”, zegt onderzoekster Paulien Decorte.
    Antwerpen
  2. Ruim zestig artiesten spelen negen uur gratis op ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’: “Je wil niet wéten hoeveel politici vroegen om mee te doen”
    PREMIUM

    Ruim zestig artiesten spelen negen uur gratis op ‘505 - Concerten voor Menselijk­heid’: “Je wil niet wéten hoeveel politici vroegen om mee te doen”

    Zwangere Guy, Eefje de Visser, Bart Peeters, Elisabeth Lucie Baeten, Stan Van Samang, Selah Sue en véél, véél meer. Allemaal performen ze belangeloos op ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’ op het Antwerpse Sint-Jansplein op zondag 5 mei. Initiatiefnemers zijn 11.11.11-directeur Els Hertogen, psychologe Elisabeth Van Lierop en muzikant Tijs Delbeke. “Dat we dit vlak voor de verkiezingen organiseren? Néén, we hebben geen politieke agenda.” Ze leggen uit waar het evenement dan wél om draait, hoe ze alle artiesten konden overtuigen en waarom Tom Barman dit keer niet van de partij kan zijn.
    Deurne