Ein-de-lijk is de koers weer in Vlaanderen. Op en rond de Muur van Geraardsbergen zijn ze daar extra blij mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Ein-de-lijk is de koers weer in Vlaanderen. Op en rond de Muur van Geraardsbergen zijn ze daar extra blij mee. © ID/ Sammy Van Cauteren

REPORTAGE. Op de Muur zijn ze klaar voor het wielerseizoen: “Voor de Omloop neem ik al enkele dagen voor de wedstrijd verlof”

Oef, ‘t is eindelijk weer koers! Bij de start van het Vlaamse wielerseizoen gingen wij op en rond de Muur van Geraardsbergen, het zelfverklaarde hart van de koers, de temperatuur opmeten. “Ik voel het al weken. De spanning, de stress, de euforie. Och, koers is ‘t schoonste dat er is.” En we konden niet anders dan de wielerliefhebbers ter plekke naar hun pronostiek vragen. Wie wint volgens hen de Omloop?

3 reacties

  • Walter De Vuyst

    2 maanden geleden
    Jammer dat er slechts de laatste 40 km gekoerst wordt maar dat is in MSR ook zo . De omloop is wel prachtig en zorgt voor heel wat belangstelling vooral als de startplaats Antwerpen is .
  • Koen Wauters

    2 maanden geleden
    De finale van de Ronde is nu veel machtiger met al die kasseihellingen. Vroeger was er een te lang stuk zonder kasseihellingen tussen Eikenberg en Muur. Daar viel de koers teveel stil.
  • Jean-Pierre Pools

    2 maanden geleden
    Omloop het nieuwsblad , dat is Vlaanderens mooiste , met een finale om U tegen te zeggen met de muur en de Bosberg in volle finale , top .