Wandeling voor Moederdag pakt anders uit dan verwacht voor paard en amazone

Een paard en zijn amazone kwamen zondagvoormiddag in een drassige gracht terecht langs de Leie. Het onfortuinlijke dier kon gered worden. Ook de amazone kwam er met de schrik vanaf.

Nicolas Duboccage

Het ongeval gebeurde kort nadat D.V. (57) uit Wevelgem en een vriendin vertrokken waren van manege Leiedal in Bissegem. Het duo maakte een rit in de richting van Kortrijk. D. reed op haar 22-jarige hengst Univers.

“We wilden ter gelegenheid van Moederdag een bezoek brengen aan de moeder van mijn vriendin Nele, die in Kortrijk woont. Toen Univers van het gras langs de gracht wou proeven, stapte hij plots achteruit en ik voelde hem de drassige gracht inglijden. We probeerden eerst zelf nog om hem eruit te trekken, maar toen dat niet lukte en we hem steeds dieper zagen wegzakken, besloten we de brandweer te verwittigen”, vertelt de vrouw geschrokken.

Ongedeerd

De brandweerlui snelden met de nodige manschappen en een kraanwagen ter plaatse. Er werd ook een dierenarts bij gehaald om het dier te verdoven tijdens de reddingsoperatie. Na het bevestigen van enkele draagriemen rondom de buik van de hengst, kon het paard uit de gracht getrokken worden.

“Univers zal vermoedelijk niks overhouden aan dit hachelijke avontuur. We zijn meteen teruggekeerd naar de manege. Ik heb hem uitgebreid afgespoeld met warm water. Daarna ging hij nog even in de solarium om terug op krachten te komen. Morgen komt de dierenarts nog langs voor een check-up, maar vermoedelijk is hij ongedeerd. We zijn blij dat we beiden ongedeerd zijn en dankbaar voor de hulp en inzet van de hulpdiensten”, besluit de vrouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen