© USA TODAY Sports via Reuters Con

NBA. Victor Wembanyama speelt ondanks nederlaag records van de tabellen bij de Spurs, Toumani Camara verliest met Portland van kampioen Denver

Toumani Camara heeft met Portland niet kunnen verrassen tegen regerend NBA-kampioen Denver. De Trail Blazers gingen vrijdag voor eigen publiek onderuit met 112-127.

Marnix Taes
Bron: BELGA

De thuisploeg liep in de openingsfase weliswaar vijf punten uit, maar daarna namen de Nuggets de controle over. Bij de pauze bedroeg het verschil al vijftien punten. 

Camara startte in de basis en kreeg 24 minuten speeltijd. Daarin was hij goed voor zes punten, zes rebounds en twee assists. In het bezoekende kamp stond er opnieuw geen maat op de Servische vedette Nikola Jokic. Die tekende voor zijn zeventiende triple-double van het seizoen (29 punten, 15 rebounds, 14 assists). Zijn teamgenoot Michael Porter jr werd met 34 punten (plus 12 rebounds) topschutter.  

Portland blijft in de tussenstand van de Western Conference veertiende en voorlaatste met 40 nederlagen en 15 zeges. Denver staat vierde. Oklahoma City was met 147-106 veel te sterk voor Washington en komt in het westen naast leider Minnesota. De Timberwolves verloren met 107-112 in de topper van Milwaukee, waar de Griekse ster Giannis Antetokounmpo uitblonk met 33 punten en 13 rebounds.

Wembanyama ster bij de Spurs

De wedstrijd tussen de LA Lakers en de San Antonio Lakers werd een echte nagelbijter. Victor Wenbanyama speelde langs de kant van de Spurs een geweldige partij en dat uitte zich ook in cijfers: 27 punten, 10 rebounds, 8 assists, 5 blocks en evenveel steals. De Fransman is met zijn twintig lentes, een maand en vijftien dagen de jongste speler, die er in slaagde om minstens vijf eenheden van bovenstaande statistieken neer te poten. Bovendien deed hij dat in een recordtijd van dertig minuten en 55 seconden. Straf!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer