© Getty Images

Dochter van Obama’s laat achternaam van haar vader vallen om haar eigen carrière uit te bouwen

Malia Obama, de dochter van oud-president Barack en first lady Michelle, heeft haar eerste kortfilm uitgebracht onder de artiestennaam Malia Ann. Ze lijkt daarmee bewust niet te kiezen voor de naam Obama.

gjs

De 25-jarige Malia Obama, of Malia Ann dus, is de schrijver en regisseur van de kortfilm The Heart. In een video op de website van het Sundance-filmfestival vertelt ze dat het “een klein gek verhaal” is. “Een soort fabel over een man die rouwt om de dood van zijn moeder, terwijl ze hem heeft achtergelaten met een ongewoon verzoek in haar testament. De film gaat over verloren objecten en eenzame mensen, vergiffenis en spijt.”

Op haar artiestennaam kwam op sociale media meteen veel kritiek. Mensen beschuldigden haar even een nepobaby te zijn (iemand die een job of een kans krijgt vanwege een bekende ouder, nvdr) maar dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij Whoopi Goldberg. De actrice sprak in The view klare taal over de heisa. “Ze weet dat ze een Obama is, wat maakt het uit? Waarom maakt het uit hoe ze zich noemt? Als ze zichzelf Jeanette MagDonald wil noemen, heeft ze daar het recht toe. Ik begrijp echt niet waarom mensen andermans dromen moeten vernietigen. Stop hiermee, echt waar.”

Het eerste tv-project waar de dochter van de Obama’s officieel aan werkte is de serie Swarm, waar ze in 2022 als schrijver voor aan de slag ging. Daarvoor liep ze stages bij de HBO-serie Girls en bij het bedrijf The Weinstein Company. Haar eigen productie The Heart draait mee in het kortefilmprogramma op het Sundance-filmfestival van 2024.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER