Dieven slaan ruiten in van tiental wagens maar druipen af zonder buit: “Onze laptop lag nochtans nog in de koffer”

De ruiten van een tiental geparkeerde voertuigen werden kapotgeslagen.© IF

Zaventem -

Dieven hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag huis gehouden op de Hector Henneaulaan in Zaventem. Ze hebben er ingebroken in zeker een tiental wagens. Telkens werden de ruiten ingeslagen. Daarbij werd echter nauwelijks of geen buit gemaakt.

De daders trokken een spoor van vernieling door de Hector Henneaulaan maar gingen daarbij dermate overhaast te werk dat ze nauwelijks buit konden maken. Aurélie en haar man behoren tot de slachtoffers.

“De ramen van onze wagen zijn zowel vooraan als achteraan ingeslagen”, vertelt Aurélie. “Het enige dat gestolen is, is evenwel een zonnebril en een paar andere kleinigheden. Ze hebben niet eens de koffer doorzocht. En gelukkig maar: mijn man was vergeten zijn laptop er uit te nemen. We hebben zelfs nog meer geluk gehad: de sleutel van onze tweede auto lag ook in die wagen. Ze hebben dat voertuig echter niet gestolen of zelfs maar open gemaakt.”

Onderzoek gestart

Woordvoerster Ellen Vanderpoel van de politiezone Zaventem bevestigt de inbraken. “Er zijn zaterdagmorgen vroeg al zeven meldingen binnengekomen”, reageert ze. “De voertuigen stonden allemaal op de Hennaulaan geparkeerd en overal was de ruit ingeslagen. Volgens de eerste vaststellingen is er niets gestolen. Er is ook melding van een inbraakpoging in een woning in de vlakbij gelegen Imbroekstraat. We zijn met een onderzoek gestart.” (dbg)

© IF

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen